Skip links

2010. 6. – 9. listopada 2010. Toscana

Puni dojmova vratili smo se iz prekrasne Toskane. Ukratko, oduševila nas je. Vidjeli smo jedno od najvažnijih kulturnih središta svijeta- Firencu, posjetili smo nadaleko očaravajuću Sienu, a nakon nje grad tornjeva, San Gimignano. Sljedeći dan smo se uputili prema Pisi koja je poznata po svojem čarobnom trgu (Piazza dei Miracoli) i Kosom tornju. Šećer na kraju bio je grad Lucca koji je poznat po krasnim crkvama i trgovima i rodnoj kući G. Puccinija.
Prema starom dobrom običaju svaki je učenik pripremio neku od tema vezanih uz nastavu na putu. Naš vodič nam je rekao da su prezentacije učenika tako dobre da mu oduzimamo posao!

Puno smo toga naučili i vidjeli, a što je najvažnije dobro smo se zabavili. Drugu smo večer održali kviz u poznavanju Italije i Toscane. Svaki učenik sastavio je nekoliko pitanja s obzirom na temu koju je obradio. Bilo je jako veselo, napeto, ali i poučno. Sudjelovalo je 8 grupa, a pobijedili su Juraj, Vilim, Hrvoje i Juraj iz trećeg razreda. Drugo mjesto su osvojili Edita, Robert, Mirna, Filip i Lovro iz drugog razreda. Sljedeću večer održali smo turnir u igri „država/grad“. Sudjelovalo je 12 grupa, a prvo mjesto su osvojili Dorijan, Marko i Ivan, drugo mjesto Luka, Hrvoje i Juraj, a treće Dorja i Katarina. Sve u svemu, bilo nam je jako lijepo, u što se možete i sami uvjeriti ako pogledate slike u našoj galeriji slika.