Skip links
Bajadere ( Fran Kovačević) PPG prva privatna gimnazija zagreb

Bajadere ( Fran Kovačević)

Samljeti:

20 dkg Petit Beure keksa

20 dkg oraha

Narezati na listiće:

15 dkg maslaca

0,5 kg šećera i 15 jušnih žlica vode zakuhati i pustiti 5 minuta da poklopljeno kuha na laganoj vatri.

Nakon 5 minuta vodu sa šećerom maknuti s vatre i dodati maslac, kekse i orahe.

Odvojiti polovicu smjese na stranu.

U preostalu polovicu dodati 20 dkg rastopljene čokolade za kuhanje.

Posudu za pečenje namazati uljem pa slagati:

  1. Na dno tamnija polovica smjese (sa čokoladom)
  2. Svijetla polovica

Kada se ohladi staviti glazuru od čokolade.

Glazura:

Zakuhati: 

3 žlice šećera

3 žlice vode

Kada se šećer rastopi dodati 10 dkg čokolade za kuhanje i 5 dkg maslaca te preliti vruće preko kolača.