Skip links
Hrvatska čokoladna torta (prof. Maja Breitenfeld) PPG prva privatna gimnazija zagreb

Hrvatska čokoladna torta (prof. Maja Breitenfeld)

Sastojci:

6 žumanjaka
6 bjelanjaka
20 dag šećera u prahu
20 dag maslaca
10 dag lješnjaka
3 žlice kakaa
10 dag čokolade
2 dcl vrhnja za šlag

Priprema:

Dobro izmiješati žumanjke i šećer i dodati izrađeni maslac. Lješnjake popržiti i samljeti. Čokoladu rastopiti i ohladiti. U smjesu dodati mljevene lješnjake, kakao i čokoladu. Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka i polako ga umiješati u smjesu. Smjesu podijeliti na 2 jednaka dijela. Jedan dio spremiti u hladnjak, a drugi staviti u namašćeni i pobrašnjeni lim za torte. Peći oko 40 minuta na 180 stupnjeva. Kad je pečen, ohladiti ga i premazati sa smjesom iz hladnjaka. Tortu premazati sa šlagom.