U PPG-u svake godine imamo natjecanje u Božićnim kolačima. Ova dugogodišnja tradicija ubrzo je prerasla u nešto više kada smo se odlučili objaviti prve pobjedničke recepte. Danas se možemo pohvaliti velikim brojem finih i raznovrsnih recepata koji iz godine u godinu raste. Učenici, profesori, a i roditelji nerijetko zavire u PPG recepte kako bi dobili ideju za ukusni desert.

Kongo šnite (Boris Ušaj)

05. Ožujak 2017.|0 Comments

Snijeg od 6 bjelanjaka, 6 žlica šećera i 18 dkg preprženih lješnjaka peći na velikom otvorenom plehu, tj. razvući na obrnutoj strani pleha na papiru na pečenje, da se pečeno može razrezati na 4 [...]

The Best Chocolate Cake (Lora Laura i Aja Džaferović)

05. Ožujak 2017.|0 Comments

Vrijeme pripreme: 55 min Sastojci za tortu: 2 šalice (400 g) smeđeg šećera 1 3/4 šalice (220 g) svenamjenskog brašna 3/4 šalice (85 g) tamnog kakaa u prahu 2 žličice praška za pecivo 1 [...]

Fudgy Chocolate Brownie Cake (Lora Laura i Aja Džaferović)

05. Ožujak 2017.|0 Comments

Vrijeme pripreme: 35 min Sastojci: 1/2 šalice (100 g) maslaca 1 šalica (200 g) smeđeg šećera 125 g čokolade (tamna / gorka), isjeckana 1 žlica javorovog sirupa 2 jaja ekstrakt vanilije 1 žličica 2 [...]

Mekani čokoladni kolač zbog kojeg ustajemo noću (Bruno Kecman)

05. Ožujak 2017.|0 Comments

Za 6 osoba Priprema: 30 min Pečenje: 30-35 min Potrebno: 270 g čokolade sa 70% kakaa 6 jaja 150 g maslaca sobne temperature + maslac za kalup 150 g šećera Zagrijte pećnicu na 180 °C. Čokoladu natrgajte i otopite na [...]

Božićni voćni kruh (Matej Stefanovski)

05. Ožujak 2017.|0 Comments

U duboku posudu stavimo: 400 gr oštrog brašna, 1 prašak za pecivo, 100 gr šećera, 1 vanilin šećer, malo soli, pola žličice cimeta, 250 g sjeckanih suhih smokvi, 200 g sjeckanih datulja, 250 g [...]

Bajadere ( Fran Kovačević)

05. Ožujak 2017.|0 Comments

Samljeti: 20 dkg Petit Beure keksa 20 dkg oraha Narezati na listiće: 15 dkg maslaca 0,5 kg šećera i 15 jušnih žlica vode zakuhati i pustiti 5 minuta da poklopljeno kuha na laganoj vatri. Nakon 5 [...]

Lješnjak kocke ( Laura Slovenec)

05. Ožujak 2017.|0 Comments

Sastojci Kora: 4 bjelanjka prstohvat soli 80 g šećera 20 g brašna 8 g pečenih, mljevenih lješnjaka Nadjev: 8 žumanjaka 120 g šećera 50 g brašna 170 g mlijeka 90 g čokolade za kuhanje [...]

Tiramisu (Filip Filipović)

13. Veljača 2017.|0 Comments

Sastojci 1  veliko pakiranje piškota 500 g mascarpone sira 1  pakiranje čokoladnog petit keksa 3 dcl instant kave 200 g čokolade za kuhanje 2 vrećice vanilin šećer 4 žumanjka 5 žlica šećera 4 dcl [...]

Kuglof od smeđeg šećera i naranče (Luka Dvornik)

13. Veljača 2017.|0 Comments

SASTOJCI: 4 jaja 250  g maslaca 250  g brašna 250  g smeđeg šećera 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 1/2 dcl ruma (ili konjaka) 40 g čokoladnih mrvica 300 g čokolade za kuhanje sok [...]

Lažna mađarica (Sara Batur)

13. Veljača 2017.|0 Comments

Biskvit 8 dcl vode 20 dkg šečera 1 margarin 20 dkg čokolade za kuhanje 60 dag Petit Beurre keksi Preljev 5 dcl slatkog vrhnja 20 dkg čokolade za kuhanje malo ruma (bezalkoholnog) Kremasti biskvit [...]

Kokos čoko mousse torta (Marko Ivšić)

13. Veljača 2017.|0 Comments

Baza: 250 g digestive keksa 150 g otopljenog maslaca Kekse usitnite u sjeckalici, pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje ili na dno stavite jedan čvršći karton ako [...]

Čokoladna torta (Andrija Pomper)

08. Veljača 2017.|0 Comments

Za biskvit: 20 dag maslaca 20 dag tamne čokolade 20 dag mliječne čokolade 4 jaja 2 vanilina šećera 25 dag šećera 12 dag oštrog brašna Za kremu: 4 dcl vrhnja za šlag 30 dag [...]

Torta s višnjama (Bruno Telen)

08. Veljača 2017.|0 Comments

1 kompot od višanja bez koštica 30 dkg brašna 20 dkg šećera 3 jaja 2 dcl ulja 2 dcl mlijeka 1 vanili šećer ½ praška za pecivo korica jednog limuna Oba šećera i jaja [...]

Čokoladni marshmallow kolačići (Adrijan Majerić)

23. Siječanj 2017.|0 Comments

Sastojci za biskvit: 150 g Nestle Dessert Corse čokolade 125 g maslaca 150 g šećera 3 jaja 250 g brašna 30 g kakaa u prahu ½ žličice praška za pecivo Otopiti čokoladu na pari [...]

Kuglice od oraha (Karlo Šrenk)

23. Siječanj 2017.|0 Comments

Sastojci 200 g čokolade 300 g mljevenih oraha 150 g grožđica 250 g šećera 1 žlica ruma 8 žlica vode 100 g kristalnog šećera Priprema Na vatri rastopite vodu, šećer i čokoladu, zatim dodajte orahe, [...]

Čokoladne kocke (Karlo Šrenk)

28. Prosinac 2016.|0 Comments

Sastojci biskvit 4 jaja 15 dkg šećera 4 žlice (oko 7 dkg) oštrog brašna pola praška za pecivo 20 dkg čokolade za kuhanje 20 dkg margarina krema 1/2 l vrhnja za šlag 30dkg čokolade za kuhanje 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka(za pečeni biskvit) Priprema [...]

Kuglice s rumom (prof. Verona Čurić)

19. Veljača 2016.|0 Comments

Izmiješajte masu od 200 g ribane čokolade, 200 g mljevenih lješnjaka i 2 vrećice " vanilin šećera ". Kad ste masu dobro izmiješali, dodajte joj 2 bjelanca, 3 velike žlice ruma i po potrebi 2 [...]

Krčka torta (prof. Maja Breitenfeld)

19. Veljača 2016.|0 Comments

Tijesto: Miksati 4 žumanjka (jedan po jedan) s 4 ravne žlice smeđeg šećera. Dodati 3 vrhom pune žlice kakaa. Polako pjenjačom dodavati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Peći u pećnici 10-15 minuta na 180oC. Krema: U [...]

Kolač od čokolade i naranče (Marko Ivšić)

19. Veljača 2016.|0 Comments

Sastojci: 375g pirea od naranči (otprilike 2 naranče) 6 jaja 1 žličica praška za pecivo ½ žličice sode 100g mljevenih badema 100 g mljevenih oraha 150g šećera 50g kakaa žlica konjaka od naranče Preljev: 200ml [...]

Domaći Bounty (Fran Kovačević)

19. Veljača 2016.|0 Comments

Sastojci • 25-30 loptica • 200 g kokosa • 100 ml Dukat vrhnje za šlag ili Z'bregov vrhnje za šlag • 70g šećera u prahu • 70g maslaca • 200g čokolade(za utapanje loptica) Priprema 1. [...]

Skradinska torta (prof. Maja Breitenfeld)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Priprema: 6 žutanjaka miksaj sa 25 dkg šećera, dodaj 1 vanilin šećer i 20 dkg omekšalog putra. Nakon toga u smjesu umiješaj 25 mljevenih oraha, 2 žlice ruma, 5 dkg rastopljene čokse i 2 [...]

Puding s piškotama (Ivan Trojnar)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: kava, šećer, voda ( za jaku crnu kavu) , malo ruma, 8 žlica šećera, 6 žutanjaka, 2 vanilin šećera, 4 žlice oštrog brašna, 1 litra mlijeka, pola paketa piškota,* (10 dag oraha)*Inače se [...]

Pita od kokosa (Jakov Prela)

03. Travanj 2015.|0 Comments

SASTOJCI: 30 dkg brašna 20 dkg maslaca 10 dkg šećera 3 žumanjka korica od limuna PRIPREMA: Tijesto mijesi na dasci. Ispeci ga do pola i na toplo namaži pekmez. Od preostala 3 bjelanjka napravi [...]

Čokoladna Baileys torta (Anja Antea Sokač)

03. Travanj 2015.|0 Comments

BISKVIT: 4 jaja 10 dkg šećera 20 dkg maslaca 15 dkg čokolade za kuhanje 4 žlice oštrog brašna ½ praška za pecivo 1 dcl mlijeka 1 žlica likera Baileys KREMA: 2 dcl vrhnja za [...]

Hole kocke (Nika Smolković Slivarić)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 6 jaja 6 žlica šećera 3 žlice glatkog brašna 3 žlice kakaa 1 dcl ulja 1 dcl mlijeka 1 prašak za pecivo 0,5 l litre Hole šlaga 20-30dkg čokolade za kuhanje (po ukusu) [...]

Brownie torta sa sirom (Marko Ivšić)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Za Brownie: 120 g maslaca 120 g brašna 120 g tamne čokolade za kuhanje 200 g šećera 2 jaja 50 ml mlijeka Sirni dio: 500 g svježeg sira 125 g svijetlo-smeđeg šećera 3 jaja [...]

Ploške od naranče (Jurica Janžeković)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 10 dag maslaca 1 omot vanilin-šećera 12 dag šećera, malo soli 4 žutanjka sok od 1, a naribane korice od 2 naranče 3 bjelanjka, 9 dag brašna 3 dag škrobnog brašna 10 dag [...]

Bakewell tart (prof. Dora Cecelja)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 1 gotovo prhko tijesto dobre kvalitete ¼ šalice listića badema 1 žlica šećera u prahu ½ šalice marmelade od malina ili jagoda Za nadjev: 125 g badema 125 g šećera u prahu 125 [...]

Žarbo kocke (Karlo Lauc)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Tijesto: 20 dkg margarina 35 dkg brašna 1 vanilin-šećer 1 jaje 1 žlica šećera + mlijeko + kvasac 2 dkg svježeg kvasca malo soli Nadjev: 25 dkg mljevenih oraha 20 dkg šećer (orahe i [...]

Torta od limuna i meringe (Barbara Mamić)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Tijesto: 110 g maslaca, narezanog na kocke oko 1 cm 50 g šećera 1 žumanjak 220 g brašna 1 žlica kiselog vrhnja Krema: sok i naribana korica 2 limuna 3 žlice vode7ili po mom [...]

Bebina pita s jogurtom (Mateja Matjačić)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Prhko tijesto: 30 dag brašna 20 dag margarina 4 žumanjka prašak za pecivo Tekuće tijesto: 4 bjelanjka 15 dag šećera 3 jogurta 2 vrhnja 2 vanilin-šećera 4 žlice brašna šećer za posipavanje Priprema: Od [...]

Vanilin kiflice (Juraj Kasač)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci 28 dkg oštrog brašna 7 dkg šećera 1 jaje 10 dkg poprženih,mljevenih oraha 21 dkg margarina štaub šećer 1 vanili šećer priprema: Prosijano brašno pomiješati sa mljevenim orasima, šećerom, jajetom i margarinom.Sve umjesiti, [...]

Trostruki užitak (Krešimir Dikanović)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 6 jaja 45 dg šećera 15 dg mljevenih oraha 3 dg brašna 2 dg krušnih mrvica 2 pudinga vanilije 7 dcl mlijeka 10 dg čokolade za kuhanje (malo naribati) 2 dcl skuhane crne [...]

Torta od palačinka (Franka Vuletić)

03. Travanj 2015.|0 Comments

TIJESTO: 8 dkg margarina 6 žumanjka 5 dkg šećera 5 dkg brašna Korica od limuna Sve to izmiješati i dodati 3 dcl mlakog mlijeka. Od 6 bjelanjka istući čvrsti snijeg i lagano ga umiješati [...]

Torta od čokolade i višanja (Stella Bezjak)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Priprema Za prvu kremu: 4 kom jaja 4 žl šećera 2 dl soka od kompota 110 gr maslaca za drugu kremu: 4 jaja 4 žl šećera 150 gr čokolade 110 gr maslaca za glazuru: [...]

Tiramisu (Ozana Malenica)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 5 jaja 500 gr mascarpone sira 400 gr piškota liker amaro 4 žlice šećera Kakao za posipanje 4 čaše zaslađene kave Odvojeno umutiti bjelanca i žumanca, u bjelance kad se dobro umuti stavit [...]

Terina od bijele čokolade (Stella Bezjak)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Biskvit 150 gr bijele čokolade 3 žumanjka 120 gr šećera 150 gr vrhnja za šlag 3 listića bijele želatine čep likera od naranče Priprema: Na pari rastopiti čokoladu kad se malo ohladi dodati smjesu [...]

Šubarice (Marko Orešković)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Priprema: Tijesto: 4 jaja 6 zlica vode 10 zlica brasna 10 zlica secera 4 zlice kakaa 1 prasak za pecivo Priprema: Jaja i secer pjenasto izmiksati,postupno dodavajuci zlicu po zlicu vode i brasno pomijesano [...]

Suzy čokoladni kolač (prof. Dora Cecelja)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 25 dag margarina 20 dag šećera 4 cijela jaja 25 dag čokolade za kuhanje Sve sastojke dobro izmiješati i dodati 7 dag brašna. Peći na 180oC.

Stracciatella kocke (prof. Elma Kerić)

03. Travanj 2015.|0 Comments

BISKVIT: 4 jaja 150 g šećera 200 g stracciatella jogurta 50 g naribane ili sitno sjeckane tamne čokolade 5 žlica ulja 1 vanilin šećer 1 puding vanilija (prah) pola praška za pecivo 100g. brašna [...]

Sacher torta (prof. Lana Rakonić)

03. Travanj 2015.|0 Comments

Smjesa 14 dag maslaca 16 dag šećera 18 dag čokolade 8 jaja 12 dag brašna oštrog Nadjev 10 dag marmelade od marelice Glazura od čokolade Maslac dobro izradite, zatim dodajte šećer, nakon toga omekšanu [...]

Proljetne kocke (prof. Maja Breitenfeld)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Priprema: Izmiješati 20 dag maslaca, 15 dag šećera, 15 dag lješnjaka, 8 dag brašna i malo praška za pecivo. Dodati snijeg od 4 bjelanjaka i ispeći do pola. Izmiješati 4 žumanjka i 12 dag [...]

Ploške s orasima (Eva Borevković)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: Za biskvit: 6 jaja 150 g šećera 50 g pšeničnog oštrog brašna tip 400 30 g kakaa Za kremu: 200 g mljevenih oraha 100 ml mlijeka 100 g šećera 1 Vanilin šećer Dolcela [...]

Pita od višanja (Maša Komarova)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: višanja (mogu biti svježe ili iz kompota) brašna maslaca praška za pecivo šećer vanilin šećer gustin jaja Priprema: Pomiješamo 2 jaja, brašno, maslac, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dobro izmiješamo i [...]

Paprenjaci (prof. Renata Kostanjevec)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 2 kom jaja 25 dag šećera 25 dag meda 25 dag maslaca 1 žlica masti 45 dag oraha 1 kg brašna 3 jušne žlice mljevenog cimeta 1 jušna žlica muškatnog oraščića 1 čajna [...]

Orehnjača (Eva Borevković)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci Za kvasac: 20 g svježeg kvasca 10 g šećera 50 ml mlijeka 30 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Za tijesto: 350 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 50 g maslaca 30 g [...]

Naranča šnite (Eva Borevković)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci (za 4 osobe) Za tijesto: 4 bjelanjka 150 g šećera 150 g mljevenih oraha maslac, brašno i krušne mrvice za protvan (vel. 30×30 cm) Za kremu: 4 žumanca 150 g šećera sok i [...]

Mramorni kolač (Ivan Nola)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Priprema 45 minuta 1. Izmutiti šećer i jaja 2. Dodati ulje , prašak za pecivo , jogurt i brašno i onda dobro izmiješati 3. U dublji namašten pobrašnjen pleh uliti pola smjese, a u [...]

Medenjaci (Ela Teslić)

02. Travanj 2015.|0 Comments

SASTOJCI: 2 cijela jaja, 8 dkg maslaca, 0,25 kg meda, 0,12 kg šećera (kristalnog), 1 vrećica cimeta, 0,05 kg mljevenih oraha, 0,5 kg brašna, 1 žličica sode bikarbone. PRIPREMA: Sve dobro izmiješati, napraviti kuglice [...]

Mačje oči (Martina Vanderer)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: Biskvit 5 jaja 5 žlica šećera 1/2 praška za pecivo 1 žlica brašna 1 žlica kakaa Krema 3 jaja 200 g šećera 200 g čokolade za kuhanje 150 g margarina / maslaca malo [...]

Kolač od naranče (Vilim Ostović)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 2 naranče 6 jaja 15 dkg mljevenih badema 1 žlica praška za pecivo Za preljev 10 dkg čokolade i 5 žlica vode Priprema: Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Miksati žumanjke sa šećerom. Samljeti bademe [...]

Kolač od limuna (prof. Renata Kostanjevec)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 220 g brašna (pola oštrog, pola glatkog) prstohvat soli 120 g maslaca 80 g šećera 1 jaje žlica kiselog vrhnja Nadjev limun srednje veličine(oko 130-150g) 300 g šećera 1 veliko jaje 1 veliki [...]

Kinder Pingui (prof. Maja Breitenfeld)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Biskvit: 4 jaja 20 dag šećera 4 žlice ulja 6,5 dag glatkog brašna 1 prašak za puding od čokolade 2 žlice kakaa 2 žlice praška za pecivo Krema: 5 dcl vrhnja za šlag Glazura: [...]

Iadera (prof. Elma Kerić)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: Za svijetli sloj 100-120 ml vode 120 g šećera 70 g maslaca 180 g mljevenih oraha 180 g mljevenog keksa Za tamni sloj 100-120 ml vode 100 g šećera 50 g maslaca 100 [...]

Hrvatska čokoladna torta (prof. Maja Breitenfeld)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 6 žumanjaka 6 bjelanjaka 20 dag šećera u prahu 20 dag maslaca 10 dag lješnjaka 3 žlice kakaa 10 dag čokolade 2 dcl vrhnja za šlag Priprema: Dobro izmiješati žumanjke i šećer i [...]

Fini kolač od čokolade i višanja (prof. Elma Kerić)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci Za tijesto : 225 g maslaca 200 g tamne čokolade 6 jaja 300 g šećera 1 vanilin šećer 375 g brašna 3 ravne žličice praška za pecivo 1 staklenka višanja 50 g nasjeckane [...]

Čoko pita za čokoljupce (Borna Stefanović)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Tijesto: 125 g maslaca 100 g šećera u prahu 250 g brašna 2 žutanjka 2 žlice hladnog mlijeka malo soli Izraditi tijesto od ovih sastojaka, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti neko vrijeme u [...]

Čokoladne napolitanke (prof. Maja Breitenfeld)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci 4 jaja 15 dkg šećera 15 dkg čokolade 25 dkg maslaca 1 paket vafel listova (oblatne) Jaja tući sa šećerom na pari. Dodati rastopljenu čokoladu i maslac. Dobro izmiješati. Time premazati oblatne. Gornji [...]

Čokoladne kocke (prof. Maja Breitenfeld)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 8 žutanjka 8 žlica šećera 6 žlica šećera 30 dag rastopljene čokolade 15 dag maslaca 8 bjelanjaka 8 žlica šećera u prahu Izmiješati žutanjke sa šećerom. Dodati brašno, ohlađenu rastopljenu čokoladu i maslac. [...]

Čokoladna torta sa šumskim voćem (Vilim Ostović)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: šumsko voće (200g) brašno (80g) šećer (120g) 1 žlica praška za pecivo 170g maslaca 250g tamne čokolade 3 jaja Čokoladu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom [...]

Čokoladna fantazija (Ela Teslić)

02. Travanj 2015.|0 Comments

SASTOJCI: 1 jogurt, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 1 čaša oštrog brašna, 1 čaša glatkog brašna, 1/2 čaše ulja (biljnog), 1 čaša šećera + kakao i čokoladni prah (količina po želji), čokolada za [...]

Chocolate Cheesecake (Astrid Čada)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci biskvit 400 g čajnih keksa 100 g margarina nadjev 300 g svježega sira 400 g abc krem sira 250 g čokolade za kuhanje 100 g šećera 2 žlice brašna 1 žlica ekstrakta od [...]

Biskupski kruh (prof. Maja Breitenfeld)

02. Travanj 2015.|0 Comments

3 jaja 30 dag šećera 1 vanilin šećer 1,5 dcl mlijeka 1,5 dcl ulja 30 dag brašna 1/2 praška za pecivo 10 dag oraha malo grožđica, badema, lješnjaka (zajedno oko 15 dag)

Baklava (Katarina Jakšić)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci 1 kg gotovih kora za baklavu Smjesa za posipanje: 900 g mljevenih oraha 100 g krupno mljevenih oraha (izrezati nozem) 150 g secera Smjesa za premazivanje 250 g maslaca 100 ml ulja Preliti [...]

Američki kolačići (prof. Maja Breitenfeld)

02. Travanj 2015.|0 Comments

sastojci: 7 dag kakaa 20 dag šećera 3 jaja 20 dag maslaca + komadić maslaca veličine oraha 10 dag krupno nasjeckanih oraha 9 dag brašna malo soli Dobro izmiješajte jaja sa šećerom. Maslac s [...]

Recepti by Šime Sušić

02. Travanj 2015.|0 Comments

Naš dragi profesor geografije Šime Sušić, ujedno i prvi pobjednik hrvatskog Masterchefa, odlučio je s nama podijeliti tri ukusna recepta! Pikantni rižoto sa školjkama i kozicama sastojci: repovi kozica, školjke (vongole), peršin list, sol, [...]

Nutella kuglice (prof. Maja Breitenfeld)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 100 g prženih mljevenih lješnjaka 100 g čokolade 100 g maslaca 50 g Nutelle 10-ak mljevenih Petit Beurre keksa Priprema: Maslac, Nutellu i čokoladu otopiti i dodati u lješnjake. Sjediniti i postupno dodavati [...]

Fini kolač (Norma Trkovnik)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 8 jaja, 8 žlica šećera, 250 gr. tamne čokolade kompot od marelica, 2 vanilin šećera, ribana narančina kora 100 gr. lješnjaka 2,5 dcl tučenog slatkog vrhnja Priprema: Prepržiti lješnjake tako da dobiju finu [...]

Tortice (Rene Mališa) (osnovni recept: GRILAŽ TORTA OD LJEŠNJKA)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Biskvit 100 ml ulja 100 ml vode 20 grama kakao praha 5 jaja 100 grama šećera u prahu 100 grama šećera 150 grama brašna oštrog na vrh noža praška za pecivo Priprema biskvita: Vodu [...]

Profesorov kolač (Norma Trkovnik)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci: 250 gr. mljevenog PETIT BEURE keksa, 200 gr. maslaca, 200 gr. šećera u prahu, 100 gr.mljevenih oraha, 150 gr. žele bombona, 100 gr. grožđica, 2 jušne žlice ruma, 1 jaje 200 gr. čokolade [...]

Brioni (Fran Pižeta)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci 4 žumanjka 20 dkg šećera (može i manje) 10 dkg oraha 5 žlica brašna ½ praška za pecivo 4 žlice kuhane kave od 5 bjelanjaka snijeg Krema 3 dcl mlijek 4 žlice brašna [...]

Petit sa petitom (Fran Pižeta)

02. Travanj 2015.|0 Comments

Sastojci 1 litra mlijeka 150 grama griza 250 grama margarina 2 žlice kakaa 200 grama šećera 1 vanili šećer korica limun i sok od pola limuna petit keksi Priprema Mlijeko i šećer staviti kuhati [...]