Skip links
2016. PRAG PPG prva privatna gimnazija zagreb

2016. PRAG

Nastava na putu ove godine odvela nas je u prekrasnu Češku. Iako nam je glavno odredište bio zlatni Prag, posjetili smo još dva šarmantna gradića. Prvi dan puta zaustavili smo se u Telču. Iako je padala kiša i bilo je prohladno uživali smo u šetnji i pogledu na divnu arhitekturu slatkih kuća. Nakon dolaska u Prag i smještanja u hotel željeli smo doživjeti i noćni Prag pa smo se zaputili u laganu šetnju centrom grada. Doista je ćarobno iskustvo vidjeti Prag noću. Drugi dan bio je rezerviran za Hradčane, i Zlatnu ulicu, te panoramski razgled Praga.
Večer je bila rezervirana za uživanje u programu Križikovih fontana, sinergiji vode i glazbe. Treći dan smo nakon obilska centra vidjeli Židovku četvrt, posjetili Židovsko groblje koje nas je ostavilo bez teksta i vidjeli dvije sinagoge te se upoznali sa strašnim stradanjima Židova u drugom svjetskom ratu.
Poslijepodne smo krstarili Vltavom, pojavilo se i sunce pa je doživljaj bio potpun. Zadnji dan puta posjetili smo čarobni Češky Krumlov. Šetnja gradom, uživanje u jesenskim mirisima i preslatkim uličicama divno su zaokružili i ovu nastavu na putu.
Što reći –  bilo je zaista prekrasno.