Njezin obrazovni put zapravo nikad nije ni prestao, jer Ana privodi kraju već treći studij, makar već dugi niz godina radi u farmaceutskoj industriji i vodi vlastitu tvrtku. Iako je tek u ranim tridesetima, Ana je ne samo diplomirala , već i doktorirala nutricionizam na PBF-u s, magistrirala ekonomiju i upisala farmaciju.

Našu dragu Anu Ljevar pamtimo kao izvrsnu, iznimno odgovornu i ambicioznu učenicu, koja je uvijek bila vesela, spremna za akciju i voljna pomoći drugima. Nitko nije sumnjao da će Ana sa svojim pristupom, potencijalom i radnim navikama daleko dogurati. Njezin obrazovni put zapravo nikad nije ni prestao, jer Ana privodi kraju već treći studij, makar već dugi niz godina radi u farmaceutskoj industriji i vodi vlastitu tvrtku. Iako je tek u ranim tridesetima, Ana je ne samo diplomirala , već i doktorirala nutricionizam na PBF-u s, magistrirala ekonomiju i upisala farmaciju. Njezin nevjerojatan obrazovni put i konstantna želja za usavršavanjem i učenjem koje uspijeva balansirati s iznimno uspješnom karijerom malo koga ostavlja ravnodušnim. Uz uvijek prisutan osmjeh na licu, Ana odaje dojam da joj ništa nije teško i ne sumnjamo da će nastaviti nizati uspjehe i na poslovnom i na privatnom planu. Bravo Ana!

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Prvo sjećanje na školu je neizostavno dobitak stipendije koja mi je bila dvostruko značajna (moj prvi veliki samostalni uspjeh kao i mogućnost školovanja po programu koji je već tada bio znatno „zapadniji“ nego sve ostalo što se nudilo u državnim školama). Samo školovanje je premašilo sva moja očekivanja kroz mnoštvo putovanja, divnih prijatelja i profesora koji su nam se tada činili naporni, dosadni i previše zahtjevni, no nakon svega nekoliko godina sam spoznala koliku sam sreću imala što su nas podučavali ne samo teoriji već i „životnoj praksi“.

2. Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Broj učenika u razredu koji pruža svakome dovoljno vremena i prostora za svladavanje i najzahtjevnijeg gradiva, iziskuje kontinuitet u učenju i radu te naposljetku razna studijska putovanja koja su sve samo ne turizam (kultura i umjetnost, znanost i tehnologija na svakom koraku)

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Nakon završene srednje škole upisala sam Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, smjer Nutricionizam koji sam završila u roku. Zatim sam se zaposlila u farmaceutskom sektoru (gdje sam i danas) te sam nakon nekoliko godina radnog iskustva odlučila upisati magisterij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – MBA…U međuvremenu sam i doktorirala na PBF, a budući da očito ne mogu bez škole u fazi sam i završetka Farmaceutskog fakulteta u Novom Sadu . Ja se nadam, no čini mi se više oni oko mene, da je ovo završetak mog formalnog obrazovanja; no ništa ne garantiram…

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Ludost što sam prije 3 godine iz zlatnog kaveza velike farmaceutske kompanije (u)skočila u privatne vode. Iako situacija na tržištu nije sjajna, ja i dalje plivam.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Neko vrijeme sigurno neću upisati neke veće škole, a privatno i poslovno neka se nastavi u ovom ritmu.

6. Što te najviše veseli?

Najviše me veseli kada mogu obradovati nekoga i izmamiti mu osmijeh na lice. Prestali smo biti svjesni koliko male stvari čine čuda. Preporučam da probate, osjećaj je divan…

7. Što bi ti poručila/savjetovala našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Iz vlastitog iskustva mogu (po)tvrditi da sve što u životu radiš 100 % i daješ cijelog sebe garantira siguran uspjeh. Greške nisu loše, one su samo dokaz da ste probali…Uvijek postoji način i uvijek postoji put. Izbor je samo Vaš. Krenite…