Arhiva novosti iz Prve privatne gimnazije.

Zoom predavanja prof. dr. sc. Zorana Zoričića o ovisnostima za učenike i roditelje

24. studenoga 2021.|Komentari isključeni za Zoom predavanja prof. dr. sc. Zorana Zoričića o ovisnostima za učenike i roditelje

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, i ovog smo studenog u goste pozvali prof. dr. sc. Zorana Zoričića, kako bi novoj generaciji PPG-ovaca moga održati predavanje o opasnostima ovisnosti.

Pročitaj više...

Ugledni hrvatski neuroznanstvenik s Harvarda: Uspjesi su prolazni; ono što ostaje je kakav trag ostavljaš u svijetu

04. ožujka 2020.|Komentari isključeni za Ugledni hrvatski neuroznanstvenik s Harvarda: Uspjesi su prolazni; ono što ostaje je kakav trag ostavljaš u svijetu

Pričali smo s prof.dr. Vladimirom Ivkovićem o svemirskim istraživanjima, znanosti, održivom razvoju, čovjekovoj ulozi u svijetu i svemiru

Pročitaj više...

Jedanaesti smo put debatirali na Harvardu

18. veljače 2020.|Komentari isključeni za Jedanaesti smo put debatirali na Harvardu

Od 28. do 31. siječnja učenici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti (PPG) sudjelovali su, jedanaesti put za redom, na Harvard Model United Nations - najvećoj svjetskoj simulacijskoj UN debati koja se održala u

Spremamo se na Harvard!

19. prosinca 2019.|Komentari isključeni za Spremamo se na Harvard!

Još svega nekoliko dana nas dijeli od putovanja u Boston na sudjelovanje u najvećoj svjetskoj simulacijskoj debati za srednjoškolce - Harvard Model United Nations 2020

Pročitaj više...

Nastava biologije na Medicinskom fakultetu

08. svibnja 2019.|Komentari isključeni za Nastava biologije na Medicinskom fakultetu

Učenici trećeg razreda su u sklopu nastave biologije opet posjetili Medicinski fakultet u Zagrebu u pratnji prof. Elme Kerić. Ovaj put smo posjetili Zavod za anatomiju gdje smo proširili i utvrdili znanje o sustavu

Vježbamo pružanje prve pomoći

05. ožujka 2019.|Komentari isključeni za Vježbamo pružanje prve pomoći

Znate li kako pomoći ozlijeđenim osobama do dolaska Hitne pomoći? Za svako pitanje možete se obratiti našim učenicima, koji se vrijedno pripremaju za Općinsko natjecanje iz prve pomoći.

Pročitaj više...

Sigurno u prometu

28. veljače 2019.|Komentari isključeni za Sigurno u prometu

Predstavnici Policijske uprave zagrebačke posjetili su nas kako bi učenike prvih razreda upoznali s osnovnim pravilima ponašanja u prometu. 

Pročitaj više...

Napredna nastava

18. prosinca 2018.|Komentari isključeni za Napredna nastava

S puno pažnje i velikim guštom posvećujemo se učenicima koji žele znati više i pokazuju velik potencijal za pojedine predmete.

Pročitaj više...

Naš 2. Interdisciplinarni dan

29. studenoga 2018.|Komentari isključeni za Naš 2. Interdisciplinarni dan

Kako nas je prošle godine inspirirao Tjedan mozga, ove godine su nas Dani Augusta Šenoe potakli da jedno interdisciplinarno poslijepodne posvetimo upravo njemu.

Pročitaj više...

Dan otvorenih vrata

08. studenoga 2018.|Komentari isključeni za Dan otvorenih vrata

U subotu, 10. studenog, od 10 do 13 sati otvaramo svoja vrata svim zainteresiranim potencijalnim učenicima i njihovim roditeljima.

Pročitaj više...

Radionica o toleranciji

31. listopada 2018.|Komentari isključeni za Radionica o toleranciji

Naša prof. psihologije s učenicima prvog i drugog razreda održala je radionicu o toleranciji tijekom koje je kroz zanimljive vježbe htjela potaknuti učenike na diskusiju o predrasudama.

Pročitaj više...

Radionica za uspješnije učenje

26. listopada 2018.|Komentari isključeni za Radionica za uspješnije učenje

Srednjoškolsko obrazovanje izazov je ne samo radi težine gradiva i broja predmeta, nego i radi toga što učenici redovito završe osnovnu školu bez razvijenih vještina i strategija učenja.

Pročitaj više...

Svjetski dan učitelja

05. listopada 2018.|Komentari isključeni za Svjetski dan učitelja

UNESCO je 1994. 5. listopad proglasio Svjetskim danom učitelja, čime se nastavničko zvanje prepoznalo kao jedno od društveno najvrjednijih i najkorisnijih zanimanja.

Pročitaj više...

Važne informacije za roditelje

02. listopada 2018.|Komentari isključeni za Važne informacije za roditelje

Doznajte termine informacija pojedinih razrednika, roditeljskog sastanka i sjednice Nastavničkog vijeća, obavijest o neradnom danu i odradi, te pročitajte školski kalendar za 2018./2019.

Pročitaj više...

Proslavili smo Europski dan jezika

25. rujna 2018.|Komentari isključeni za Proslavili smo Europski dan jezika

Povodom Europskog dana jezika, koji svake godine slavimo 26. rujna, nastavnice engleskog i njemačkog jezika pripremile su zabavne i interaktivne radionice za učenike svih razreda.

Pročitaj više...

  • PPG – terenska nastava na Rabu, kajaci

Terenska nastava na Rabu

04. svibnja 2018.|Komentari isključeni za Terenska nastava na Rabu

Vratili smo se s još jedne uspješne terenske nastave u sklopu geografsko-istraživalačke grupe. Ove godine odlučili smo se uputiti na provjerenu destinaciju - otok Rab, koji smo zadnji put istraživali prije tri godine.

Pročitaj više...

  • PPG, volontiranje učenika, Klinički bolnički centar

Volontiranje u bolnici

03. svibnja 2018.|Komentari isključeni za Volontiranje u bolnici

Učenici su prijepodne 2. svibnja proveli u Kliničkom bolničkom centru - Zagreb gdje su se družili s malim pacijentima koji su na bolničkom liječenju, i s djecom koja čekaju na preglede u Poliklinici.

Pročitaj više...

  • PPG, Transilvanija

Fakultativno putovanje u Transilvaniju

11. travnja 2018.|Komentari isključeni za Fakultativno putovanje u Transilvaniju

Proljetna terenska nastava već nam je nekoliko godina jedna od najdražih školskih običaja. Ove godine snage su ujednili profesori Zoran Kantolić Šime Sušić te nas odveli na istraživanje dvoraca Transilvanije.

Pročitaj više...

  • Dobra organizacija učenja

Dobra organizacija vremena – prvi korak do uspjeha

18. ožujka 2018.|Komentari isključeni za Dobra organizacija vremena – prvi korak do uspjeha

Istina je da puno obaveza imamo svi, ali uspješni pojedinci se od ostalih razlikuju po tome kako upravljaju svojim vremenom. Upravo nam upravljanje vremenom omogućava da obavimo ono što moramo i potom uživamo u aktivnostima koje nas vesele.

Pročitaj više...

  • Jan Jurčec

Intervju s našim učenikom Janom Jurčecom

11. ožujka 2018.|Komentari isključeni za Intervju s našim učenikom Janom Jurčecom

Osim razgovora s bivšim učenicima, danas uspješnim mladim ljudima na koje smo strašno ponosni, želimo predstaviti i neke trenutne, čija iznadprosječna postignuća i talenti već sada ukazuju na blistavu budućnost.

Pročitaj više...

  • Harvard Model United Nations

Kako nam je bilo na 9. HMUN-u

01. veljače 2018.|Komentari isključeni za Kako nam je bilo na 9. HMUN-u

Krajem prvog mjeseca vratili smo se devetog uzastopnog sudjelovanja na najprestižnijoj svjetskoj simulacijskoj debati - Harvard Model UN-u, u organizaciji studenata s čuvenog Sveučilišta Harvard.

Pročitaj više...

Učimo robotiku

17. siječnja 2018.|Komentari isključeni za Učimo robotiku

Baš smo ponosni na naše učenike kojisudjeluju u projektu STEM obrazovanje i nove tehnologije iz područja robotike, programiranja i inovativne nastave.

Pročitaj više...

Intervju s našom učenicom Bernardom Schmitz

12. prosinca 2017.|Komentari isključeni za Intervju s našom učenicom Bernardom Schmitz

Osim razgovora s bivšim učenicima, danas uspješnim mladim ljudima na koje smo strašno ponosni, želimo predstaviti i neke trenutne, čija iznadprosječna postignuća i talenti već sada ukazuju na blistavu budućnost.

Pročitaj više...

Dobrodošli u novu školsku godinu

07. rujna 2017.|Komentari isključeni za Dobrodošli u novu školsku godinu

Dragi učenici i dragi roditelji, želimo vam poželjeti dobrodošlicu u novu školsku godinu.

Verona i Gardaland

24. svibnja 2017.|0 Comments

Izlet u Veronu i Gardaland Krajem svibnja proveli smo vikend u predivnoj Veroni i super zabavnom Gardalandu. Bilo je ludo i nezaboravno! 😀 🚌 🇮🇹️

Pozdravljamo se s maturantima

24. svibnja 2017.|0 Comments

Pozdravljamo se s već 20. generacijom naših dragih maturantića. Stvarno su nam projurile ove 4 godine! Želimo im odličan provod na Norijadi, fini roštilj s raskom i uspješan ljetni rok mature!????

Zaklada znanje na djelu STEM

24. svibnja 2017.|0 Comments

I naši su učenici sudjelovali u programu STEM. Rastem. Istražujem. 2017. u suradnji s Institutom Ruđer Bošković. U petak su prisustvovali predavanjima, a u subotu su na danu Otvorenih vrata Instituta predstavljali projekte sa znanstvenicima.

13. Spelling Bee u PPG-u

24. svibnja 2017.|0 Comments

17.05. održao se, trinaesti po redu, Spelling Bee u prostorijama škole – naše tradicionalno natjecanje u slovkanju engleskih riječi. Čestitamo učenicima koji su ostali u zadnjem krugu i osvojili vrijedne nagrade – Bernardi Schmitz i

Bili smo na 39. Interliberu

17. studenoga 2016.|0 Comments

I ove godine ljubitelji knjige iz Prve privatne gimnazije imali su priliku prošetati punim paviljonima Zagrebačkog velesajma 5 i 6, prelistati i kupiti nešto od novih naslova, prisustvovati predstavljanju knjiga i razmijeniti poneko čitateljsko iskustvo međusobno i u društvu prof. hrvatskoga jezika.
Pročitaj više...