Prhki čokoladni kolačići (Ivan Pečur)
Teško je odoljeti prhkim čokoladnim keksićima. To jako dobro zna Ivan Pečur iz 1.a razreda, koji ih je pripremio za božićno natjecanje. Donosimo vam njegov recept.
Pročitaj više...
Smeđi keksići (Martin Marčec)
Ovi su keksići krcati lješnjacima, orasima i čokoladom, a gotovi su u roku... keks!.
Pročitaj više...
Medenjaci (Martin Marčec)
Medenjaci su idealni keksi za božićne blagdane. Predlažemo ih s toplim mlijekom ili čajem.
Pročitaj više...
Raspuknuti keksići (Martin Marčec)
Martin je pripremio čak tri vrste keksa za božićno natjecanje! Hvala mu na velikom trudu
Pročitaj više...
Brownie torta (Borna Solar)
Čokolada i Božić idealan su par, a još kada ubacite nar dobijete pravu blagdansku poslasticu.
Pročitaj više...
Tirolski kolač s lješnjacima (Amelie Lipovac)
Zadnji dan 1. polugodišta proslavili smo druženjem i natjecanjem u pripremi božićnih kolača. Ovu tortu pripremila je Amelie Lipovac iz 1.b razreda.
Pročitaj više...
Pobjednička Lješnjak torta (Vedran Tučić)
Čak drugu godinu za redom učenik Vedran Tučić osvojio je prvo mjesto u natjecanju iz pripreme kolača našeg božićnog sajma!
Pročitaj više...
Čokoladna pahuljica (Ema Opačak i Helena Rigler)
Sjajno treće mjesto na našem božićnom natjecanju u pripremi kolača osvojile su Ema Opačak i Helena Rigler ovom ukusnom čokoladnom tortom.
Pročitaj više...
Nutella kuglice (Maja Breitenfeld)
Saznajte kakvom je ukusnom poslasticom naša ravnateljica osvojila drugo mjesto u natjecanju iz pripreme kolača za vrijeme božićnog sajma 2019. godine!
Pročitaj više...
Bajadera (Katja Rimac)
Katja je dobila treću nagradu na prošlogodišnjem humanitarnom natjecanju u pripremi kolača. Provjerite i sami čime je osvojila žiri...
Pročitaj više...
Mileram torta (Vedran Tučić)
Upravo je ova torta proglašena najboljom za vrijeme našeg prošlogodišnjeg božićnog sajma!
Pročitaj više...
Kolač sreće (Davor Martinac)
Sastojci: 4 jaja 4 žlice brašna 4 žlice šećera Kompot od višanja 2 x 20 dag marcipana 4 dl šlaga 4 lista želatine 15 dag badema pekmez od višanja 4 žlice gustina Postupak: Umutiti bjelanjke
Kongo šnite (Boris Ušaj)
Snijeg od 6 bjelanjaka, 6 žlica šećera i 18 dkg preprženih lješnjaka peći na velikom otvorenom plehu, tj. razvući na obrnutoj strani pleha na papiru na pečenje, da se pečeno može razrezati na 4 trake
The Best Chocolate Cake (Lora Laura i Aja Džaferović)
Vrijeme pripreme: 55 min Sastojci za tortu: 2 šalice (400 g) smeđeg šećera 1 3/4 šalice (220 g) svenamjenskog brašna 3/4 šalice (85 g) tamnog kakaa u prahu 2 žličice praška za pecivo 1 žličica
Fudgy Chocolate Brownie Cake (Lora Laura i Aja Džaferović)
Vrijeme pripreme: 35 min Sastojci: 1/2 šalice (100 g) maslaca 1 šalica (200 g) smeđeg šećera 125 g čokolade (tamna / gorka), isjeckana 1 žlica javorovog sirupa 2 jaja ekstrakt vanilije 1 žličica 2 žlice
Mekani čokoladni kolač zbog kojeg ustajemo noću (Bruno Kecman)
Za 6 osoba Priprema: 30 min Pečenje: 30-35 min Potrebno: 270 g čokolade sa 70% kakaa 6 jaja 150 g maslaca sobne temperature + maslac za kalup 150 g šećera Zagrijte pećnicu na 180 °C. Čokoladu natrgajte i otopite na pari.
Božićni voćni kruh (Matej Stefanovski)
U duboku posudu stavimo: 400 gr oštrog brašna, 1 prašak za pecivo, 100 gr šećera, 1 vanilin šećer, malo soli, pola žličice cimeta, 250 g sjeckanih suhih smokvi, 200 g sjeckanih datulja, 250 g sjeckanih
Bajadere ( Fran Kovačević)
Samljeti: 20 dkg Petit Beure keksa 20 dkg oraha Narezati na listiće: 15 dkg maslaca 0,5 kg šećera i 15 jušnih žlica vode zakuhati i pustiti 5 minuta da poklopljeno kuha na laganoj vatri. Nakon 5 minuta
Lješnjak kocke ( Laura Slovenec)
Sastojci Kora: 4 bjelanjka prstohvat soli 80 g šećera 20 g brašna 8 g pečenih, mljevenih lješnjaka Nadjev: 8 žumanjaka 120 g šećera 50 g brašna 170 g mlijeka 90 g čokolade za kuhanje 110
Tiramisu (Filip Filipović)
Sastojci 1 veliko pakiranje piškota 500 g mascarpone sira 1 pakiranje čokoladnog petit keksa 3 dcl instant kave 200 g čokolade za kuhanje 2 vrećice vanilin šećer 4 žumanjka 5 žlica šećera 4 dcl slatkog
Kuglof od smeđeg šećera i naranče (Luka Dvornik)
SASTOJCI: 4 jaja 250 g maslaca 250 g brašna 250 g smeđeg šećera 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 1/2 dcl ruma (ili konjaka) 40 g čokoladnih mrvica 300 g čokolade za kuhanje sok jedne
Lažna mađarica (Sara Batur)
Biskvit 8 dcl vode 20 dkg šečera 1 margarin 20 dkg čokolade za kuhanje 60 dag Petit Beurre keksi Preljev 5 dcl slatkog vrhnja 20 dkg čokolade za kuhanje malo ruma (bezalkoholnog) Kremasti biskvit U
Kokos čoko mousse torta (Marko Ivšić)
Baza: 250 g digestive keksa 150 g otopljenog maslaca Kekse usitnite u sjeckalici, pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje ili na dno stavite jedan čvršći karton ako tortu
Čokoladna torta (Andrija Pomper)
Za biskvit: 20 dag maslaca 20 dag tamne čokolade 20 dag mliječne čokolade 4 jaja 2 vanilina šećera 25 dag šećera 12 dag oštrog brašna Za kremu: 4 dcl vrhnja za šlag 30 dag čokolade
Torta s višnjama (Bruno Telen)
1 kompot od višanja bez koštica 30 dkg brašna 20 dkg šećera 3 jaja 2 dcl ulja 2 dcl mlijeka 1 vanili šećer ½ praška za pecivo korica jednog limuna Oba šećera i jaja