Kolač sreće (Davor Martinac)

18. travnja 2019.|0 Comments

Sastojci: 4 jaja 4 žlice brašna 4 žlice šećera Kompot od višanja 2 x 20 dag marcipana 4 dl šlaga 4 lista želatine 15 dag badema pekmez od višanja 4 žlice gustina Postupak: Umutiti bjelanjke

Kongo šnite (Boris Ušaj)

05. ožujka 2017.|0 Comments

Snijeg od 6 bjelanjaka, 6 žlica šećera i 18 dkg preprženih lješnjaka peći na velikom otvorenom plehu, tj. razvući na obrnutoj strani pleha na papiru na pečenje, da se pečeno može razrezati na 4 trake

Bajadere ( Fran Kovačević)

05. ožujka 2017.|0 Comments

Samljeti: 20 dkg Petit Beure keksa 20 dkg oraha Narezati na listiće: 15 dkg maslaca 0,5 kg šećera i 15 jušnih žlica vode zakuhati i pustiti 5 minuta da poklopljeno kuha na laganoj vatri. Nakon 5 minuta

Tiramisu (Filip Filipović)

13. veljače 2017.|0 Comments

Sastojci 1  veliko pakiranje piškota 500 g mascarpone sira 1  pakiranje čokoladnog petit keksa 3 dcl instant kave 200 g čokolade za kuhanje 2 vrećice vanilin šećer 4 žumanjka 5 žlica šećera 4 dcl slatkog

Lažna mađarica (Sara Batur)

13. veljače 2017.|0 Comments

Biskvit 8 dcl vode 20 dkg šečera 1 margarin 20 dkg čokolade za kuhanje 60 dag Petit Beurre keksi Preljev 5 dcl slatkog vrhnja 20 dkg čokolade za kuhanje malo ruma (bezalkoholnog) Kremasti biskvit U

Kuglice od oraha (Karlo Šrenk)

23. siječnja 2017.|0 Comments

Sastojci 200 g čokolade 300 g mljevenih oraha 150 g grožđica 250 g šećera 1 žlica ruma 8 žlica vode 100 g kristalnog šećera Priprema Na vatri rastopite vodu, šećer i čokoladu, zatim dodajte orahe,

Čokoladne kocke (Karlo Šrenk)

28. prosinca 2016.|0 Comments

Sastojci biskvit 4 jaja 15 dkg šećera 4 žlice (oko 7 dkg) oštrog brašna pola praška za pecivo 20 dkg čokolade za kuhanje 20 dkg margarina krema 1/2 l vrhnja za šlag 30dkg čokolade za kuhanje 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka(za pečeni biskvit) Priprema

Krčka torta (prof. Maja Breitenfeld)

19. veljače 2016.|0 Comments

Tijesto: Miksati 4 žumanjka (jedan po jedan) s 4 ravne žlice smeđeg šećera. Dodati 3 vrhom pune žlice kakaa. Polako pjenjačom dodavati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Peći u pećnici 10-15 minuta na 180oC. Krema: U