Pripremni smo centar za ispite Sveučilišta Cambridge

Naša je škola već godinama službeno priznata kao pripremni centar za ESOL ispite Sveučilišta Cambridge. Učenike Prve privatne gimnazije pripremamo za polaganje ispita FCE (The First Certificate in English), CAE (The Certificate in Advanced English), CPE (The Certificate of Proficiency in English), u okviru ESOL ispita Sveučilišta Cambridge, te IELTS ispit (International English Language Testing System) – najpopularniji ispit iz engleskog jezika na svijetu koji učenicima pomaže da žive, studiraju i rade širom svijeta.

Učenici koji uspješno polože predtest (uz minimum znanja potrebnog za određenu razinu) mogu pohađati pripreme za certifikate Sveučilišta Cambridge, koje se odvijaju u Prvoj privatnoj gimnaziji prije nastave.

Pripreme za međunarodne certifikate uključene su u školarinu.

Ponosni smo što možemo otkriti da smo napredovali do statusa Addvantage Silver Partnera! Addvantage je shema British Councila namijenjena jezičnim centrima, sveučilištima i drugim institucijama koje prijavljuju kandidate za polaganje čuvenih ispita. Ovaj program nudi podršku pri pripremi ispita i pristup svemu što British Council ima u ponudi u visokokvalitetnim resursima za učenje, podučavanje i procjenu engleskog jezika.

Što točno znači naša “srebrna” razina? Ona predstavlja broj kandidata koji se u prošloj školskoj godini prijavio za polaganje ispita (između 20 i 79 pristupnika). Ne sumnjamo da će svi naši kandidati i ove godine ostvariti odlične rezultate!

Ispiti se polažu tri puta godišnje, a sastoje se od pet dijelova: Reading, Writing, Use of English, Listening i Speaking.

BEC razine:

  • FCE
  • CAE
  • CPE

CEF razine:*

  • B2
  • C1
  • C2

* CEF – Common European Framework (zajednički europski referentni okvir za jezike)

IELTS je jedini ispit koji se priznaje u imigracijske svrhe u svim zemljama koje zahtijevaju polaganje ispita iz engleskog jezika.

IELTS ispit sastavljen je tako da vam pomogne u uporabi engleskog jezika u vašem novom životu u inozemstvu. U manje od tri sata ocijenit će sve vaše jezične vještine: slušanje, čitanje, pisanje i govor.