Pripremni smo centar za ispite Sveučilišta Cambridge

Naša je škola već godinama službeno priznata kao pripremni centar za ESOL ispite Sveučilišta Cambridge u organizaciji British Councila. Učenike Prve privatne gimnazije pripremamo za polaganje ispita FCE (The First Certificate in English), CAE (The Certificate in Advanced English), CPE (The Certificate of Proficiency in English), u okviru ESOL ispita Sveučilišta Cambridge, te IELTS ispit (International English Language Testing System) – najpopularniji ispit iz engleskog jezika na svijetu koji vam pomoći da živite, studirate i radite širom svijeta.

Učenici koji uspješno polože predtest (uz minimum znanja potrebnog za određenu razinu) mogu pohađati pripreme za certifikate Sveučilišta Cambridge, koje se odvijaju u Prvoj privatnoj gimnaziji prije nastave.

Pripreme za međunarodne certifikate uključene su u školarinu.

Ponosni smo što možemo otkriti da smo napredovali do statusa Addvantage Silver Partnera! Addvantage je shema British Councila namijenjena jezičnim centrima, sveučilištima i drugim institucijama koje prijavljuju kandidate za polaganje čuvenih ispita. Ovaj program nudi podršku pri pripremi ispita i pristup svemu što British Council ima u ponudi u visokokvalitetnim resursima za učenje, podučavanje i procjenu engleskog jezika.

Što točno znači naša “srebrna” razina? Ona predstavlja broj kandidata koji se u prošloj školskoj godini prijavio za polaganje ispita (između 20 i 79 pristupnika). Ne sumnjamo da će svi naši kandidati i ove godine ostvariti odlične rezultate!

Ispiti se polažu tri puta godišnje pri Britanskom savjetu u Zagrebu, a sastoje se od pet dijelova: Reading, Writing, Use of English, Listening i Speaking.

BEC razine:

  • FCE
  • CAE
  • CPE

CEF razine:*

  • B2
  • C1
  • C2

* CEF – Common European Framework (zajednički europski referentni okvir za jezike)

IELTS je jedini ispit koji se priznaje u imigracijske svrhe u svim zemljama koje zahtijevaju polaganje ispita iz engleskog jezika.

IELTS ispit sastavljen je tako da vam pomogne u uporabi engleskog jezika u vašem novom životu u inozemstvu. U manje od tri sata ocijenit će sve vaše jezične vještine: slušanje, čitanje, pisanje i govor.