Čokoladna pahuljica (Ema Opačak i Helena Rigler)

Sjajno treće mjesto na našem božićnom natjecanju u pripremi kolača osvojile su Ema Opačak i Helena Rigler ovom ukusnom čokoladnom tortom. Čestitamo!

Sastojci:

  • 6  jaja
  • 6 žlica šećera
  • 3  žlice glatkog brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 1  dl ulja
  • 1  dl mlijeka
  • 1  prašak za pecivo
  • 0,5  Hole slatkog vrhnja
  • 25 dg čokolade za kuhanje
Priprema biskvita:

Od bjelanjaka istucite snijeg. Izmiksajte žutanjke sa šećerom dok sve ne postane pjenasto te u tu smjesu dodajte lagano mlijeko, ulje, kakao, brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka.

Pecite na 180 stupnjeva 20-25minuta. Kad je biskvit pečen pustiti ga da se ohladi i za to vrijeme pripremite kremu.
Na laganoj vatri postepeno otopite čokoladu za kuhanje u Hole slatkom vrhnju. Maknite s vatre kada zakipi i prelijte još vruće po biskvitu. Stavite sve hladiti u hladnjak.

Dobar tek!

U našoj fotogaleriji provjerite kako je prošlo natjecanje u pripremi božićnih kolača.
2020-01-16T13:10:32+01:00