Sastojci
biskvit
4 jaja
15 dkg šećera
4 žlice (oko 7 dkg) oštrog brašna
pola praška za pecivo
20 dkg čokolade za kuhanje
20 dkg margarina
krema
1/2 l vrhnja za šlag
30dkg čokolade za kuhanje
1-1,5 dcl vrućeg mlijeka(za pečeni biskvit)
Priprema
Žumanjke i šećer istući mikserom.
Dodati otopljenu čokoladu (koju smo sa margarinom otopili sa pari).
Dodati brašno sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od 4 bjelanjka (bjelanjke dodati ručno, a tući mikserom). Peći na 180 c oko 20 min.
Vrući biskvit preliti sa 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka (pomagati se možete žlicom).
HLADITI biskvit (i dalje mora biti u tepsiji).
Za KREMU – rastopiti na pari čokoladu i vrhnje te miješati oko 10min (bit će tekuće). Preliti po hladnom biskvitu, ostaviti neka odleži malo vani (ipak ne smije direktno vruće u hladno), a onda staviti u frižider da se stvrdne. Rezati na manje kockice.
tepsija=36×21. Za rezati kocke – nož umakati pod vruću vodu i rezati..obrišite nož, ponovo umočite pa režite.