Sastojci

biskvit

jaja

15 dkg šećera

4 žlice (oko 7 dkg) oštrog brašna

pola praška za pecivo

20 dkg čokolade za kuhanje

20 dkg margarina

krema

1/2 l vrhnja za šlag

30dkg čokolade za kuhanje

1-1,5 dcl vrućeg mlijeka(za pečeni biskvit)

Priprema

Žumanjke i šećer istući mikserom.

Dodati otopljenu čokoladu (koju smo sa margarinom otopili sa pari).

Dodati brašno sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od 4 bjelanjka (bjelanjke dodati ručno, a tući mikserom). Peći na 180 c oko 20 min.

Vrući biskvit preliti sa 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka (pomagati se možete  žlicom).

HLADITI biskvit (i dalje mora biti u tepsiji).

Za KREMU – rastopiti na pari čokoladu i vrhnje te miješati oko 10min (bit će tekuće). Preliti po hladnom biskvitu, ostaviti neka odleži malo vani (ipak ne smije direktno vruće u hladno), a onda  staviti u frižider da se stvrdne. Rezati na manje kockice.

tepsija=36×21. Za rezati kocke – nož umakati pod vruću vodu i rezati..obrišite nož, ponovo umočite pa režite.