Sastojci za biskvit:

150 g Nestle Dessert Corse čokolade

125 g maslaca

150 g šećera

3 jaja

250 g brašna

30 g kakaa u prahu

½ žličice praška za pecivo

Otopiti čokoladu na pari s maslacem i pjenasto umutiti cijela jaja sa šećerom.

U tu smjesu dodati otopljenu pomalo rashlađenu čokoladu i prosijano brašno s kakaom u prahu i praškom za pecivo.

Žlicom stavljati male hrpice tijesta na namašćeni lim i peći 15 minuta na 165  stupnjeva.

 

Punjenje:

3 lista želatine

150 g šećera

100 ml vode

3 bjelanjka

soli na vrh noža

ekstrakt od vanilije

šećer u prahu (za posipanje)

Zakuhati šećer s vodom dok se ne pojave mjehurići i napravi se sirup. Umutiti 3 bjelanjka sa malo soli i dodati šećerni sirup. Otopiti listove želatine u vodi, ocijediti i otopiti u ekstraktu vanilije te dodati u smjesu s bjelanjcima.

Kada se kolačići ohlade, spoje se sa punjenjem.