Za našu dragu Darku Zimić već je u srednjoj školi bilo jasno da će ostvariti uspješnu karijeru zahvaljujući svojoj izuzetnoj ambicioznosti, odgovornosti i radnoj etici. Osim što je bila izvrsna učenica kroz cijelu gimnaziju, pokazivala je velik talent za strane jezike. Nakon uspješno završenog studija i magisterija na sveučilištu Webster u Beču, danas je članica uprave tvrtke Medic d.o.o. koja se bavi prodajom medicinske opreme, a krunom svojih životnih uspjeha smatra kćerkicu Ritu. Neizmjerno nam je drago što se Darka tako lijepo ostvarila i na privatnom i na poslovnom planu, te joj želimo svu sreću u budućnosti.

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Uvijek se rado prisjetim svojih srednjoškolskih dana, veselih svakodnevnih zgoda i naravno naših putovanja, pogotovo kad se susretnem sa starim kolegama. Iako smo bili tek četvrta generacija, družili smo se sa svim razredima. S nekolicinom prijatelja i dalje sam u stalnom kontaktu, a moja najbolja prijateljica mi je i vjenčana kuma s kojom dijelim mnoga sjećanja iz srednje škole i dan danas stvaram nova.

2. Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Još pri početnom odabiru gimnazije bilo mi je najbitnije da u svom programu nudi više stranih jezika. Tim vođena, nakon osnovne škole prvo sam upisala jezičnu gimnaziju, da bi vrlo brzo shvatila kako mi ta gimnazija nije mogla ponuditi više od dva strana jezika. Već nakon mjesec dana prebacila sam se u PPG, koja me najviše privukla radi toga što je uz dva obavezna strana jezika nudila još dodatna tri izborna. Izbor dodatnih predmeta i aktivnosti koje PPG nudi navela bih kao najveću prednost školovanja u PPG-u. Danas zahvaljujući tom znanju jezika imam veliku poslovnu prednost u komuniciranju sa ljudima iz različitih kultura.
Druga nimalo manje bitna prednost su naravno putovanja koja svake godine organizira PPG, te su vrlo važna za proširivanje znanja gimnazijalcima jer nema boljeg načina utvrđivanja školskog gradiva nego kad ga još k tome možeš iskusiti i doživjeti.

DS STUDIO  379

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Nakon završetka PPG, upisala sam Webster University u Beču gdje sam u provedenih sedam godina prvo stekla BBA diplomu iz poslovnog upravljanja, a nedugo zatim i MBA diplomu. U međuvremenu sam odrađivala praksu i edukaciju u podružnici belgijske tvrtke Agfa. Nakon povratka u Zagreb 2008., počela sam raditi u obiteljskoj tvrtki Medic d.o.o. koja se od 1991. godine uspješno bavi veletrgovinom medicinske opreme i potrošnog materijala. Kroz šest godina prošla sam više pozicija unutar tvrtke, počevši od referenta komercijale do današnje funkcije člana uprave. Zahvaljujući svom tipu posla, imam priliku dosta putovati, sudjelovati na raznim kongresima, seminarima te upoznavati i komunicirati sa ljudima iz drugih država.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Moje najveće dosadašnje postignuće je rođenje kćeri Rite jer mi je prije svega obitelj na prvom mjestu. Svaki prošli ili budući uspjeh, bio on poslovan ili privatni, ništa mi ne bi ništa značio bez potpore cijele obitelji.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

U poslovnom smislu bih navela ispunjenje zadanih ciljeva uz uspješno daljnje vođenje obiteljske tvrtke. U privatnom smislu planiram razna putovanja s obitelji jer smatram da ne šire samo svjetonazore već obogaćuju i dušu. Zahvaljujući svojim roditeljima imala sam priliku dosta proputovati te bih voljela isto to omogućiti svojoj kćeri.

6. Što te najviše veseli?

Na prvom mjestu je definitivno Ritin osmijeh te svaki trenutak proveden s njom i u obiteljskom okruženju. Na drugom mjestu me najviše vesele putovanja i druženja sa meni najdražim ljudima.

7. Što bi ti poručio/savjetovao našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Učite jezike jer oni vam mogu otvoriti mnoga vrata i više će vas cijeniti. To znanje vam nitko ne može oduzeti. Najbitnije je da volite ono što radite. Ako vidite da vam neki posao ne leži, nemojte tratiti vrijeme: odmah odustanite te se počnite baviti isključivo onim što vas ispunjava u svakom smislu. Ne postoji ništa gore nego mrziti svoj posao. Budite odlučni i radite na svom samopouzdanju jer onaj tko zna što želi i ima vjeru u sebe sve može postići.