U subotu, 5. svibnja, održali smo svoj već dobro poznati Otvoreni dan. Budući da ove godine obilježavamo 25. godišnjicu od osnutka škole, odlučili smo upravo tome posvetiti i Otvoreni dan.

Osim što su posjetitelji mogli od učenika iz Info grupe doznati sve o radu škole i prilikama koje nudimo te se upoznati s njihovim osobnim dojmovima i iskustvima, 25-godišnjem radu škole posvetili smo i tri učionice. Prva učionica zvala se “PPG Retro” i sadržavala je pregled svih dosadašnjih Otvorenih dana i školskih novina te najvažnijih projekata i aktivnosti. Učenici su i predivno uredili hodnik plakatima posvećenim svim generacijama učenika koji su prošli kroz naše klupe.

U sljedećoj učionici, koju smo prikladno nazvali “PPG Dox”, prikazivali su se, između ostalog, dokumentarac o 25 godina škole, razni filmovi i snimke iz našeg arhiva te filmski uradak naše dramske družine, “Patnje mladog đaka”, kroz kojih su se učenici kritički osvrnuli na hrvatsko školstvo. Nakon premijere, publici su zapjevali članovi PPG zbora pod vodstvom bivšeg učenika Mateja Pavlića, znanstvenog novaka na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Treću učionicu posvetili smo svim našim putovanjima, bilo Nastavom na putu, maturalcima, terenskom nastavom iz povijesti i geografije ili proljetnim i ljetnim izletima. Budući da upravo putovanja učenici izdvajaju kao neke od najljepših iskustava tijekom pohađanja naše škole, potrudili smo se dočarati sve što su nas naučila kroz igre, prezentacije i kvizove.

Zahvaljujemo Jutarnjem listu što su popratili naš Otvoreni dan predivnim člankom koji možete pročitati ovdje.

Najviše su nas razveselili bivši učenici koji godinama vjerno obilaze sve školske priredbe i događaje. Hvala im što nas podržavaju svih ovih godina i upravo njihova odanost i radost prilikom posjeta daju smisao svom našem trudu i ustrajanju da samo budemo bolji i bolji.

Vidimo se na sljedećem Otvorenom danu!