7. 11. imali smo priliku pogledati glasovite „Stilske vježbe“, najdulje izvođenu predstavu na svijetu s istom glumačkom postavom, i jednu od naših najpoznatijih predstava.

Briljantni Pero Kvrgić i Lela Margitić pokazali su zašto „Stilske vježbe“ već punih 45 godina privlače publiku u kazalište. Vrhunska gluma i vješta improvizacija koja osvaja publiku svih generacija, osvojila je i naše učenike, kojima će se ovaj djelić kazališne povijesti sigurno trajno urezati u pamćenje.

19. 11. pogledali smo predstavu „Galeb“, u Zagrebačkom kazalištu mladih“, u režiji Bobe Jelčića, a prema predlošku istoimene drame Antona Pavloviča Čehova.

Inovativna režija i izvrsni glumci u ovoj predstavi nametnuli su nam niz pitanja kazalištu, njegovoj funkciji i smislu u današnje vrijeme kao i našoj potrebi za novim i svježim interpretacijama starih poznatih tekstova. Izvrsnu glumu predvodili su Jadranka Đokić, Ksenija Marinković, Katarina Bistrović Darvaš i izvrsni Krešimir Mikić.

25.11. nas je jako razveselio koncert naše profesorice glazbene umjetnosti, Mirelle Petković, u sklopu Društvenog orkestra HGZ-a, koji se održao u Hrvatskom glazbenom zavodu. Društveni orkestar, pod dirigentskom palicom Zorana Juranića, svirao je poznate skladbe bečkih klasika, odnosno velikana kompozicije Beethovena, Haydna i Mozarta.