Sastojci:

8 jaja,
8 žlica šećera,
250 gr. tamne čokolade
kompot od marelica,
2 vanilin šećera,
ribana narančina kora
100 gr. lješnjaka
2,5 dcl tučenog slatkog vrhnja

Priprema:

Prepržiti lješnjake tako da dobiju finu rimenu boju,

Umutiti 8 bjelanjaka i 8 žlica šećera u čvrsti snijeg,

Staviti u protvan na papir za pečenje, oblikovati četvrtatu formu, grubo, tako da bjelanjci izgledaju kao valovi. Staviti u zagrijanu pečnicu na 180 C, prvih 10-tak minuta ,tako da se izvana napravi korica, zatim smanjiti na 120 C i sušiti još neko vrijeme, no paziti da unutrašnjost smjese ostane mekana. Nakon 20-tak minuta izvaditi i pustiti da se ohladi.

U međuvremenu rastopiti čokoladu s vanilij šećerom , 1dcl soka iz kompota. Preliti po sušenim bjelanjcima, tako da u udubljenjima ostane više čokolade. Izvaditi pola količine merelica iz kompota, prepoloviti svaku i staviti u udubljenja na podlozi od bjenjaka.

Mikserom umutiti tučeno slatko vrhnje, „neuredno“ preliti po kolaču, pospite narančinu koricu i na kraju, pospite s izmrvljenim, prženim lješnjacima.

Ohladiti i poslužiti!