Vrijeme pripreme: 35 min

Sastojci:

1/2 šalice (100 g) maslaca

1 šalica (200 g) smeđeg šećera

125 g čokolade (tamna / gorka), isjeckana

1 žlica javorovog sirupa

2 jaja

ekstrakt vanilije 1 žličica

2 žlice kakaa u prahu

1/2 žličice soli

1/2 žličice praška za pecivo

3/4 šalice (100 g) svenamjenskog brašna

UPUTE:

Zagrijte pećnicu na 350 F ili 180 ° C i zamastite željeni kalup s maslacom, a potom ”po prašite” s brašnom. U srednji lonac za pirjanje dodajte maslac, šećer, čokoladu i javorov sirup te lagano zagrijavajte.

Rastopiti dok ne postane glatko te zatim skinuti s topline i lagano ohladiti.

Nakon hlađenja umutiti u jaja i ekstrakt vanilije, zatim dodati prašak za pecivo, sol, kakao u prahu i brašno.

Ulijete u pripremljeni kalup  i pecite 20-25 minuta.