U četvrtak, 16. siječnja 2020.,  Prva privatna gimnazija je imala priliku ugostiti likovnu umjetnicu i pravnicu Anu Barbić Katičić. Veselog duha i s osmijehom na licu, Barbić Katičić je predavanje o svom umjetničkom putu održala u 4. razredu na satu likovne umjetnosti.
Ana Barbić Katičić je rođena 20. veljače 1971. u Zagrebu, a na pravnom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1995. godine.

„Likovna umjetnost je uvijek bila moji hobi, no tek kada sam diplomirala pravo shvatila sam da se želim ozbiljno baviti umjetnošću.“
– Ana Barbić Katičić

Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2002. godine u klasi prof. Igora Rončevića. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, a u svojoj karijeri je imala 20-ak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu (Finskoj, Francuskoj, Belgiji, Izraelu…).
Njeno stvaralaštvo može se vidjeti i u dijelovima stalnih postava naših muzeja, i to u Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini i Muzeju „Oluja ’95“ u Kninu. Uživa raditi u različitim likovnim tehnikama i medijima, i to ilustracije (knjiga, novina, plakata), dizajn i redizajn namještaja i interijera, likovno oblikovanje raznih predmeta (skulpture, rasvjetnih tijela i ostalog), a odgovorna je za dizajn iza Fifina trofeja za najboljeg nogometaša godine koji se i smatra njenim najpoznatijim likovno-umjetničkim ostvarenjem. Trofej se sastoji od 5 dijelova koji su izrađeni uz pomoć vrlo precizne tehnologije iz svemirske i automobilske industrije.

Zahvaljujemo umjetnici na poticajnom predavanju i ugodnom razgovoru!