Priopćenje za javnost: Rezultat najnovijih istraživanja Sveučilišta Cambridge

Hrvatski kandidati odlično prolaze na Cambridge ESOL ispitima!

Najnovije izvješće Sveučilišta Cambridge svrstva naše učenike u sam svjetski vrh po uspjehu koji pokazju na polaganju ispita iz engleskog jezika.

Sveučilište u Cambridgeu odnosno njegov dio Cambridge ESOL koji je specijaliziran za osmišljavanje i ocjenjivanje ispita iz engleskog jezika djeluje još od 1913 godine.

Njihovi ispiti jednaki su u cijelom svijetu, polažu se u istim strogo kontroliranim uvjetima u 140 zemalja, a na ispravljanje se šalju u Cambridge. To im je stvorilo reputaciju najobjektivnijih i najprihvaćenijih ispita iz engleskog jezika. Godišnje ih polaže više od 3 milijuna kandidata.

Svake godine Cambridge ESOL provodi istraživanje i izvještava o uspjehu u polaganju njihovih ispita.

Po istarživanjima Cambridge ESOLa hrvatski kandidati redovito pokazju iznadprosječan uspjeh. Posljednji izvještaj za prošlu godinu kaže da je ukupan prolaz 87,70 % što nas svrstava u sam svjetski vrh.

Isto tako imamo iznadprosječan broj najbolje ocijenjenih kandidata koji iznosi 21,10%. U Mađarskoj ili Grčkoj primjerice postotak ovih kandidata je 0.

Najbolji su Gruzijci i Šveđani koji imaju 100% – tnu prolaznost, ali istovremeno im je broj najbolje ocijenjenih kandidata manji nego kod nas.

Najlošiji su već spomenuti Mađari i Kinezi koji imaju svega 36%-tnu prolaznost na Cambridge ESOL ispitima.

Sve to govori da naše škole stranih jezika i profesori engleskog odlično pripremaju kandidate koji potom pokazuju izniman uspjeh na ovim ispitima. Polaganjem Cambridge ESOL ispita kandidati stječu međunarodno priznate certificate koji su potrebni za studiranje, rad i život u inozemstvu.

Cambridge ESOL ispiti se polažu u British Councilu, a u našoj školi možete pohađati pripremne tečajeve.