Osim razgovora s bivšim učenicima, danas uspješnim mladim ljudima na koje smo strašno ponosni, želimo predstaviti i neke trenutne, čija iznadprosječna postignuća i talenti već sada ukazuju na blistavu budućnost.

1. Predstavi se.

Moje ime je Jan Jurčec. Imam 17 godina i živim u Zagrebu. Trenutno pohađam PPG s pravom javnosti. Nemam ni brata ni sestru. Treniram nogomet 5 puta tjedno uz minimalno 1 utakmicu tjedno.

2. Opiši nam čime se baviš?

Treniram nogomet oko 10 godina. Trenutno sam u nogometnom klubu Kustošija, a prije sam igrao u NK Vrapču i NK Lokomotivi. Sada igram Prvu nogometnu ligu Središte Zagreb. Moja prirodna pozicija je lijevo krilo, ali nije mi problem igrati ni desno krilo.

3. Izdvoji svoje najveće uspjehe.

Moj najveći uspjeh u nogometu je to što sam bio najbolji strijelac na malom nogometnom turniru. Također imam 24 medalje i dva pehara. Jedan pehar sam osvojio na turniru u Poreču za najboljeg igrača, a drugi na malom nogometnom turniru u Zagrebu. Uz to sam uspio zabiti 22 gola u 11 utakmica.

4. Uspijevaš li pomiriti obaveze u školi i izvanškolsku aktivnost?

Teško zato što su mi treninzi navečer, a škola mi traje do pola 4 pa teško uskladim učenje s treningom.

5. Što planiraš u budućnosti?

Mislim nastaviti trenirati nogomet. Uz to mislim upisati fakultet, ali me brine hoće li biti moguće uskladiti obadvoje pa ću se možda morati odlučiti za jedno.