Kolač sreće (Davor Martinac)

Sastojci:

4 jaja

4 žlice brašna

4 žlice šećera

Kompot od višanja

2 x 20 dag marcipana

4 dl šlaga

4 lista želatine

15 dag badema

pekmez od višanja

4 žlice gustina

Postupak:

  1. Umutiti bjelanjke sa šećerom te lagano dodavati brašno. Smjesu ispeći u kalupu za tortu na 180 °C , oko 30 minuta. Kad je pečeno pustiti da se ohladi . Prerezati na pola i premazati pekmezom od višanja (trešanja). Vratiti u kalup za pečenje.
  2. Između dvije folije razvaljati marcipan i staviti na biskvit.
  3. Sok od kompota ukuha se sa 4 žlice gustina te se dodaju višnje, promiješa se i pusti da se malo ohladi. Rasporediti smjesu u kalup iznad biskvita i sloja marcipana.
  4. Umutiti šlag te dodati otopljenu želatinu i mljevene bademe. Staviti u kalup iznad sloja s višnjama.
  5. Marcipan razvaljati između dvije folije i staviti na vrh.

Ohladiti u hladnjaku 2-3 sata.

Izvaditi iz kalupa i ukrasiti kandiranim višnjama (trešnjama).

Dobar tek!

2019-04-18T08:16:03+00:00