Sastojci

Kora:

  • 4 bjelanjka
  • prstohvat soli
  • 80 g šećera
  • 20 g brašna
  • 8 g pečenih, mljevenih lješnjaka

Nadjev:

  • 8 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 50 g brašna
  • 170 g mlijeka
  • 90 g čokolade za kuhanje
  • 110 g maslaca

Ostalo:

  • 30-ak pečenih, mljevenih lješnjaka

Priprema

  1. U bjelanjke dodati prstohvat soli i dobro umiješati. Polako dodavati šećer i miješati dok se ne dobije čvrst snijeg. Lagano dodati mljevene, pečene lješnjake i 20 g brašna te umiješati žlicom.
  2. U posudu za pečenje veličine 30×20 cm, namazanu i posutu brašnom, usipati istučene bjelanjke. Peći 20 minuta na 180 stupnjeva. Probati čačkalicom je li gotovo.
  3. Za to vrijeme napravite nadjev. Umiješajte 8 žumanjaka sa 120 g šećera te dodajte 50 g brašna i 170 g mlijeka. Kuhajte na pari uz neprestano miješanje. Dodajte 90 g čokolade za kuhanje i kuhajte dok se nadjev ne zgusne. Kada se ohladi dodajte 110 g maslaca i sve zajedno dobro promiješajte mikserom.
  4. Nadjev premažite preko ohlađene kore te odozgo pospite sa 30-ak grama mljevenih i pečenih lješnjaka. Ostavite da se ohladi.
  5. Narežite na kocke i uživajte.