Kao dio programa ljetnih radionica u PPG-u učenicima smo nakon završetka nastavne godine ponudili nekoliko radionica kojima su se mogli priključiti. Tako je profesorica likovne umjetnosti Maja Marović održala ljetnu likovnu radionicu za zainteresirane učenike.

Na ljetnoj likovnoj radionici našu su učenici istražili povijest vitraja (vitraža) i promatrali različite gotičke primjere. Izradili su vlastite verzije vitraja svjetovne tematike koristeći paus papir u imitaciji stakla, koji su obojali pretežito kromatskim bojama, i crni flomaster u imitaciji olovnog okvira.

Izrađivali su i pozivnice za maturalnu večer, uključivši zadani tekst, no uz slobodu dizajniranja i odabir tehnike.

Radovi nastali u tehnici kolaža inspirirani su litografskim plakatima francuskog slikara i grafičara Henrija de Toulouse- Lautreca. Naši su likovnjaci proučavali biografiju umjetnika i analizirali njegove plakate. U izradi vlastitog rada vodili su se karakteristikama njegovih plakata: dvodimenzionalni tretman i velike plohe jedne boje s plesnim motivima.

Za kraj su polaznici ljetne likovne radionice istraživali strip i njegove preteče s posebnim osvrtom na njegovu ulogu danas, a potom izradili i vlastiti rad.

Čestitamo autoricama, Miji i Yuyao iz 1.a, na kreativnim i zanimljivim radovima!