Ponosni smo na dugogodišnju suradnju i prijateljstvo s mnogim medijima u Hrvatskoj, koji rado i sa zanimanjem poprate događanja u našoj školi. Donosimo vam neke od njih.

Jako nas veseli što mediji pišu o uspjehu naših učenica na konferenciji Harvard Model United Nations 2021., najprestižnijoj svjetskoj simulacijskoj debati koju organiziraju studenti Sveučilišta Harvard:

Zagrebački gimnazijalci sudjelovali na simulacijskoj debati na Harvardu

Učenici zagrebačke Prve privatne gimnazije na svjetskoj simulacijskoj raspravi

Zagrebački gimnazijalci na Harvard Model United Nations

S obzirom na preporuke Nacionalnog centra civilne zaštite da zbog pandemije koronavirusa izbjegavamo veća okupljanja na javnim mjestima, sve se prebacilo u online svijet. Škole zbog toga ne mogu održavati dane otvorenih vrata i predstaviti se zainteresiranim učenicima uživo, međutim, u suradnji s portalom Srednja.hr, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti otvorila je svoja virtualna vrata te se predstavila osmašima online:

Predstavljanje programa Prve privatne gimnazije na portalu Srednja.hr.

Novost o našem 11. debatiranju na Sveučilištu Harvard, u sklopu najveće svjetske simulacije debate Ujedinjenih naroda: Harvard Model United Nations 2020., popratili su i domaći mediji:

Zagrebački gimnazijalci debatirali na Harvardu: ‘Pamtit ćemo pregovaranja i teške odluke’

Hrvatski učenici debatirali na Harvardu: Sudjelovali na najvećoj svjetskoj simulaciju UN-a

Zagrebački srednjoškolci debatirali na Harvardu. Bravo!

Za Jutarnji list smo govorili o 25 godina postojanja naše škole te o reformi koju smo proveli davno prije Škole za život:

S Liderom smo razgovarali o stanju privatnog školstva u Republici Hrvatskoj:

Za Gloriju smo dali intervju o profesorskoj tradiciji osnivačice Prve privatne gimnazije Jasenke Breitenfeld: