Našeg Mislava Jurčevića pamtimo kao izuzetno bistrog i rječitog učenika, koji je bio glavni zezant i hahar u generaciji. Drago nam je što se razvio u uspješnu i perspektivnu mladu osobu koja trenutno obnaša funkciju voditelja medijskih poslova i zakupa medija u uspješnoj domaćoj medijskoj agenciji . Pročitajte o njegovom profesionalnom putu nakon mature u novom broju intervjua s bivšim učenicima. Mislave, drago nam je što radiš posao koji voliš i koji te zanima i samo tako dalje!

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Uvijek se rado sjetim srednje škole jer me za to razdoblje života vežu samo lijepe uspomene. Od naših brojnih putovanja do anegdota iz učionica koje je nemoguće zaboraviti pa ih i danas često međusobno prepričavamo kada se susretnemo. Nekako su mi najviše u sjećanju ostali sati stranih jezika na kojima je bilo najviše smijeha jer se učilo na zabavan način, ali je ponekada bilo i manje zabavno kada bi me npr. profesorica iz latinskog pozvala pred ploču nespremnog iako bi i tada našli razloga za smijeh J. Najviše mi je u sjećanju i prvo putovanje (u Gardaland) na kojem nas je ravnateljica lovila po hodnicima da nas potjera spavati što je nas jako zabavljalo, a radi šaljivih kolega koji su tada bili drugi razred, neću imenovati (prva generacija PPG), ja kao prvašić platio sam obrvom jer je neka od cura valjda ponijela na putovanje i kremu za depilaciju koju su mi namazali na obrvu dok sam spavao J. Iz škole su ostala i brojna poznanstva, a neka prijateljstva su se održala i do danas.

2. Što bi istaknuo kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Kao prednost bi istaknuo manje razrede što nam je omogućavalo kvalitetniji rad i individualni pristup učeniku. Velik broj izbornih predmeta, nastavni predmet retorika za koji nisam siguran da li postoji u nekoj od gimnazija osim u PPG-u, strani jezici (koliko se sjećam neki su pohađali uz 3 redovna još čak do 2 izborna strana jezika)… Kao veliku prednost vidim putovanja koja, osim što su bila zabavna i nezaboravna, bila su i vrlo edukativna.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirao?

Nakon škole upisao sam fakultet prometnih znanosti na kojem sam diplomirao te sam nakon diplome odslužio vojni rok u trajanju od 6 mjeseci. Obzirom da se obitelj bavila građevinom, točnije niskogradnjom uključio sam se u obiteljski posao, a kako je to bilo vrijeme kada se gradilo na sve strane, posla je bilo dovoljno no ne zadugo jer znamo što je uskoro uslijedilo u građevinskom sektoru. Uskoro mi se pružila prilika da radim u medijskoj agenciji što mi se činilo izazovno i zanimljivo te sam prva iskustva u tom poslu stekao u GRP Media-i gdje sam radio nešto više od 3 godine. Opis posla bio je uglavnom medijsko planiranje i zakup medija za klijente, ali i neki drugi poslovi vezani za medije i organizaciju event-a. A posebno zadovoljstvo bio mi je rad na organizaciji borilačkog spektakla u Areni Zagreb gdje su nastupile brojne globalno poznate borilačke zvjezde i naravno, naš Mirko Filipović. Trenutno radim u internacionalnoj medijskoj agenciji Mediacom kao voditelj grupe klijenata također na poslovima medijskog planiranja i zakupa medija. U Mediacom-u sam dvije godine, a agencija konstantno raste te smo trenutno drugi po veličini u Hrvatskoj sa najvećim oglašivačima na tržištu kao što su Hrvatski telekom, Erste Bank, IKEA, Procter&Gamble, Nike i niz drugih većih i manjih klijenata.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Trčao sam sat vremena u komadu :)

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Živjeti iz dana u dan :)

6. Što te najviše veseli?

Kad hrvatska nogomentna reprezentacija pobjeđuje ili kad mi supruga skuha nešto fino :)

7. Što bi ti poručio/savjetovao našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Da budu i ostanu svoji i ukoliko primjete da ih ono što studiraju ne ispunjava da se ne libe promijeniti studij jer im ništa neće pobjeći ako izgube godinu ili dvije iako se u tom trenutku tako čini. I neki dan sam čuo jednu dobru: ”nemojte se družiti s negativnim ljudima jer oni vam imaju problem za sva rješenja” :)