Sastojci (za 4 osobe)

Za tijesto:

4 bjelanjka
150 g šećera
150 g mljevenih oraha
maslac, brašno i krušne mrvice za protvan (vel. 30×30 cm)

Za kremu:

4 žumanca
150 g šećera
sok i naribana korica 1 naranče, sok od pola limuna
150 g maslaca

Priprema:

1) Tijesto: istući bjelanjke u čvrsti snijeg, postupno dodavati šećer i na kraju umiješati mljevene orahe.

2) Staviti smjesu u protvan dobro namazan maslacem i posipan brašnom i krušnim mrvicama. Smjesa mora biti debljine 1 cm.

3)Peći na 160°C dok ne dobije svijetlo smeđu boju.

4) Pečeno izvaditi, pustiti da se ohladi, te razrezati na tri dijela jednake veličine.

5) Krema: u posudi s debljim dnom kuhati kremu od žumanaca, šećera, kore i soka od naranče i limuna, te kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje dok krema ne postane staklasta (Krema je gotova kada se kap kreme na tanjuriću ne razlijeva).

6) U hladnu kremu umiksati 150 g maslaca. Na trećinu tijesta staviti trećinu kreme, poklopiti s drugom trećinom tijesta te i njega namazati. ž

7) Staviti treći dio tijesta i s ostatkom kreme namazati stranice kolača ali ne i gornju plohu.

(Posluživanje: Jede se rashlađeno.)