Ponosni smo što možemo reći kako naše sudjelovanje u međunarodnom projektu “Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj” napreduje iz dana u dan. Upisom dva nova prva razreda (općeg i jezičnog smjera) u PPG imamo priliku otvoriti svijet sudjelovanja u održivom razvoju novim učenicima, na kojima i ostaje budućnost.

Što je to Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj? Riječ je o švicarsko-hrvatskom programu suradnje koji za cilj ima približiti globalne ciljeve održivog razvoja djeci i mladima u Hrvatskoj kroz prijevod i izradu obrazovnog sadržaja, putem radionica, seminara i studijskih posjeta. Uz našu školu u projektu sudjeluju OŠ Jabukovac, Udruga Lijepa naša i Institut za društveno odgovorno poslovanje (koordinator projekta).

Ovim projektom stvara se obrazovni sadržaj za učenike osnovnih i srednjih škola kako bi u budućnosti bili spremni na nove društvene i okolišne izazove te mogli donositi važne životne i poslovne odluke. Od velike je važnosti stvoriti ovakav obrazovni sadržaj upravo za učenike osnovnih i srednjih škola koji su u životnom razdoblju kada dnevno primaju najviše informacija koje trebaju integrirati u svakodnevne aktivnosti i o kojima najviše ovisi daljnji razvoj njih kao pojedinaca, kao i društva u kojem djeluju.

Roditelji mogu preuzeti knjižicu projekta:

Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj – knjižica za roditelje

Više o ciljevima podrživog razvoja, njihovoj važnosti za društvo i aktivnostima koje nam predstoje možete vidjeti u webinaru koji se održao početkom rujna i na kojem su prisustvovali naši profesori.

Taokođer možete preuzeti PDF brošure o globalnim ciljevima:

Globalni ciljevi 1
Globalni ciljevi 2