Skip links

Upoznajte naše profesore

Naši učenici i roditelji uvijek ističu kako su profesori u PPG-u izuzetno motivirani i puni entuzijazma, znaju prenijeti znanje, vole raditi s učenicima i uvijek su im na raspolaganju za konzultacije i pomoć u savladavanju gradiva.

PPG-Dominik-Rajacic (1)

Dominik Rajačić

profesor | Španjolski jezik

Pozdravljam vas s omiljenom španjolskom poslovicom „haciendo y deshaciendo se va aprendiendo“. Što ona znači? Dođite na španjolski jezik i otkrit ću vam značenje ove poslovice, ali i sve druge ljepote španjolskog jezika!

Rođen sam u Zagrebu 1995. godine. Nakon osnovnoškolskog obrazovanja srednjoškolske sam dane proveo u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji u kojoj sam otkrio svoju strast prema španjolskom jeziku. Za vrijeme srednje škole nekoliko puta odlazim usavršavati jezik u Barcelonu, gdje sam se imao prilike osim u jezik, zaljubiti i u španjolsku kulturu.

Nakon mature akademski put bio mi je sasvim jasan te upisujem studij španjolskog jezika i slovakistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom preddiplomskog studija odlazim na studentsku razmjenu na Sveučilište Comenius u Bratislavi. Na diplomskom studiju ponovo odlazim u Bratislavu u dva navrata, ovog puta kako bih pohađao seminare o metodici nastave stranog jezika, a vrhunac mi je studija razmjena u trajanju od šest mjeseci na Sveučilištu Las Palmas de Gran Canaria u Španjolskoj.

Također, studij mi je obilježio i rad u Institutu Cervantes u Zagrebu, gdje sam kao demonstrator proveo dvije godine, a posebno mi je drag bio i volonterski rad u Domu za starije i nemoćne, gdje sam više od dvije godine vodio tečaj španjolskog jezika.

Nakon završenog studija, zapošljavam se u osnovnoj školi kao učitelj slovačkog jezika za nacionalnu manjinu te dobivam priliku raditi u više škola stranih jezika kao nastavnik španjolskog jezika. Školske godine 2021./2022. počinjem predavati španjolski jezik u Prvoj privatnoj gimnaziji.

Osim rada u razredu, veliki sam ljubitelj putovanja, a položio sam i tečaj za turističkog vodiča i pratitelja.

Na kraju vas pozdravljam s omiljenom španjolskom poslovicom „haciendo y deshaciendo se va aprendiendo“. Što ona znači? Dođite na španjolski jezik i otkrit ću vam značenje ove poslovice, ali i sve druge ljepote španjolskog jezika!