Otvoreni se dan tradicionalno održava u svibnju kako bismo svim učenicima (onim sadašnjima, ali i budućima) te njihovim roditeljima pokazali što sve Prva privatna gimnazija nudi. Svake godine odaberemo jednu temu, kojoj učenici pristupe na kreativan način te s drugima podijele što su naučili kroz radionice, kvizeve, nastup dramske skupine i zbora.

Uživamo u razgovoru s poznatim licima: roditeljima naših učenika, ali i bivšim učenicima koji su nas došli posjetiti na ovaj veliki dan. Hvala im što nas podržavaju svih ovih godina i upravo njihova odanost i radost prilikom posjeta daju smisao svom našem trudu i ustrajanju da samo budemo bolji i bolji. Posebno nas veseli odličan interes potencijalnih učenika, koji se dolaze informirati o PPG-u. Mi smo mala škola za velika znanja, a učenicima su na raspolaganju dva smjera: opći i jezični.

Zbog epidemioloških mjera, ove godine smo otvoreni dan održali 8. svibnja online, putem platforme Zoom, pod nazivom „Pitajte sve o našoj školi“. Odlučili smo predstaviti plan i program Prve privatne gimnazije svim zainteresiranim učenicima za upis i njihovim roditeljima, ali smo im također htjeli dati priliku da nas upoznaju. Da saznaju koje su naše vrijednosti, na kojim temeljima gradimo PPG, što sve učenicima nudimo te da upoznaju naše profesore i učenike.

U međuvremenu pogledajte koje su sve teme učenici obradili:

Održali smo Zoom Otvoreni dan

Otvoreni dan 2019.: Ljubav

Otvoreni dan 2018.: 25 godina PPG-a

Otvoreni dan 2017.: Prijateljstvo

Otvoreni dan 2016.: Heroji

Otvoreni dan 2015.: Osamdesete

Otvoreni dan 2014.: Putovanja

Otvoreni dan 2013.: Znanost

Otvoreni dan 2012.: Lude sedamdesete

Otvoreni dan 2011.: Održivi razvoj

Otvoreni dan 2010.: Darujmo znanost mladima

Otvoreni dan 2009.: Rad u razredu

Otvoreni dan 2008.: Ljubav

Otvoreni dan 2007.: Zagreb

Otvoreni dan 2006.: Šezdesete