Pekli smo bučinke

U sklopu geografsko-istraživačke grupe imali smo i prvu ovogodišnju kulinarsku radionicu. Profesor geografije i naš najdraži kuhar,  Šime Sušić, odabrao je pravu jesensku namirinicu – buču – i odlučio ju pripremiti na posve nesvakidašnji način!

Vjerojatno bi pomislili da buča jedino može u varivo ili u pećnicu, no učenici su se uvjerili iz prve ruke da odbuče mogu nastati i jako ukusne palačinke, odnosno, bučinke. Smjesa se pravi od sljedećih sastojaka:

  • 2 jaja
  • 2 paketa vanili šećera
  • 1 paketić rum šećera
  • 220 g glatkog brašna
  • 250 g buče
  • 350 ml mlijeka
  • 1 žlica soda bikarbone
  • pire od buče

Također prof. Sušić savjetuje da umjesto vode koristimo gaziranu vodu ili je stavimo što manje. Evo i službenog recepta.

Bilo je prefino!

2017-12-13T08:52:02+00:00