Pikelets – engleske palačinke

Malene engleske palačinke rade se s otopljenim maslacem i sjajno se slažu s domaćom marmeladom.

Sastojci:

120 g samodižućeg brašna
dvije jušne žlice šećera
1/4 čajne žličice sode bikarbone
pola žličice soka limuna
125 ml mlijeka
jedno jaje
30 g otopljenog maslaca

Priprema:

Prosijte brašno, šećer i sodu bikarbonu u zdjelu. Dodajte limunov sok i ostavite neka djeluje pet minuta. Umjesto sode bikarbone i limuna možete upotrijebiti prašak za pecivo, koji ne treba čekati da “proradi”.

U sredini tijesta napravite udubinu i u nju razbijte jaje te dodajte mlijeko i otopljeni maslac. Pomiješajte u glatko tekuće tijesto. Ono treba biti gusto, no ako je pregusto da bi se žlicom moglu ugrabiti, dodajte još mlijeka.

Tavu namastite maslacem te dodajte jednu do dvije jušne žlice smejse za palačinku. Pecite na srednjoj vatri minutu i preokrenite.

Poslužite tople s komadićem maslaca ili domaćom marmeladom.

Dobar tek!

2020-05-27T12:39:49+02:00