Sastojci:

Za biskvit:

6 jaja
150 g šećera
50 g pšeničnog oštrog brašna tip 400
30 g kakaa

Za kremu:

200 g mljevenih oraha
100 ml mlijeka
100 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
120 g margarina

Za nadjev:

250 g Nadjeva od višanja Podravka
50 mlvode
1-2 žlice rakije

Priprema:

1 Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno i kakao pa sve dobro izmiješajte. Smjesu izlijte u namazanu i brašnom posutu tepsiju (36×20 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.

2 U međuvremenu, mlijeko zagrijte do vrenja, dodajte šećer, umiješajte orahe i na laganoj vatri kratko prokuhajte. Margarin pjenasto izmiješajte i dodajte u malo ohlađenu smjesu.

3 Nadjev od višanja, vodu i rakiju kratko prokuhajte i malo ohladite pa premažite ohlađeni biskvit. Na to rasporedite pripremljenu kremu od oraha.

4 Kolač dobro ohladite.

(Posluživanje: Ploške s orasima poslužite narezane na kocke.)

(Savjet: Umjesto margarina možete upotrijebiti maslac)

(Vrijeme pripreme: 60 min. Težina: Srednje zahtjevno)