Ove smo subote, 11. svibnja, održali tradicionalni Otvoreni dan Prve privatne gimnazije. S obzirom na to da je tema našeg posljednjeg interdisciplinarnog dana bila ljubav, odlučili smo se upravo cijeli Otvoreni dan posvetiti ovoj temi.

Svaku smo učionicu uredili kao posebni kutak, s naglaskom na određenu skupinu predmeta. Tako smo kombinacijom matematike, kemije, fizike i biologije pokušali objasniti i prikazati “znanost ljubavi”. Rješavanjem funkcija posjetitelji su trebali doći do rješenja i na taj način iscrtati oblik srca. Danove mozgalice namučile su sve koji su se okušali u njima, a za one posebno razigrane tu je bio anatomski pikado.

U učionici naziva “ljubav u umjetnosti” prisjetili smo se najpoznatijih ljubavnih parova književnosti, filma i stvarnog života. Zaigrali smo “Čovječe, zaljubi se” i memory, dok su posjetitelji imali priliku pokazati svoje znanje o ljubavi u popularnoj kulturi na kvizu: pripremili smo pitanja iz područja ljubavne glazbe, filmskih scena, glasovitih poljubaca likovne umjetnosti… Puštali smo omiljene sentiše dok smo slagali ljubavne slagalice, a svi su mogli ispuniti filmsku anketu.

PPG-ovski zbor je prisutne razniježio odabirom ljubavnih pjesama, a dramska je skupina prikazala dijaloge između sretnih i nesretnih ljubavnih parova naziva “Ljubavni oblici”.

Naši su učenici vrijedno pripremili razne rukotvorine (ukrašene platnene torbe, majice, staklenke i straničnike) koje smo prodavali u kreativnoj učionici, jednako kao i najnoviji, 13. broj školskog lista “PPG Times”. Sva sredstva koja smo prikupili donirat ćemo udruzi Crveni nosovi. Nezaobilazan je bio i zdenac želja “Kod Želje” – u koji ste mogli napisati pokoju želju na papirić i ubaciti ju. Sigurni smo se da će se one ostvariti!

Za kraj smo ostavili učionicu “PPG voli”, u kojoj su svi učenici (ali i cijela zbornica) složili malenu prezentaciju o stvarima zbog kojih im srce brže zakuca.

Uživali smo u razgovoru s poznatim licima: roditeljima naših učenika, ali i bivšim učenicima koji su nas došli posjetiti na ovaj veliki dan. Posebno nas veseli odličan interes potencijalnih učenika, koji su se došli informirati o PPG-u. Mi smo mala škola za velika znanja, a učenicima su na raspolaganju dva smjera: opći i jezični. Više o samom postupku upisa u školsku godinu 2019./2020. možete pročitati ovdje.

Fotografije s Otvorenog dana pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Fotografije priprema za Otvoreni dan pogledajte ovdje.