Ne možemo vjerovati da je prošlo čitavo desetljeće od našeg prvog poziva na prestižnu HMUN konferenciju u Bostonu! Ogromna je čast već deseti put za redom biti pozvani na sudjelovanje u najpoznatijoj simulacijskoj debati na svijetu. 12 potencijalnih delegata već se tjednima sastaju s mentoricom prof. Breitenfeld.

Nakon prijave te intenzivnog proučavanja ustroja i povijesti Ujedinjenih naroda, doznali smo koju ćemo državu predstavljati iduće godine: Bosnu i Hercegovinu! Izrazito smo zadovoljni odabirom i bit će veliko zadovoljstvo predstavljati drage nam susjede. Osim toga, sigurno ćemo naći i pregršt materijala za što bolju pripremu. Učenici na dnevnoj bazi prate vijesti iz države, regije i svijeta te povijest diplomatskih odnosa između BiH i drugih zemalja, što naravno uključuje i Hrvatsku.

Osim tog imamo još jednu uzbudljivu vijest. Kao što smo 2015. osim konferencije u Bostonu posjetili i New York, iduće ćemo godine nekoliko dana provesti i u Washingtonu, glavnome gradu Sjedinjenih Američkih Država i žarištu domaće političke scene. Neopisivo se radujemo što ćemo svoj deseti odlazak na HMUN obilježiti na ovako poseban način. Jedva čekamo!