PPG humanitarno

Već dugi niz godina PPG-ovci nesebično pomažu one kojima je pomoć najpotrebnija. U školi smo proveli mnoge humanitarne akcije za mnoge institucije i udruge, a pri tom smo ponosno gledali na naše učenike koji su spremno darivali one ugrožene.

Predanim humanitarnim radom osnovana je i PPG humanitarna grupa u školskoj godini 2020./2021. Hvala i vama, dragi roditelji, što ste nam pomogli u akcijama!

Naše humanitarne akcije:

  • Prikupljali smo odjeću i igračke 2012. godine za organizaciju Veselih Djedova Božićnjaka.
  • Pedijatrijskom odjelu KBC-a Sestre milosrdnice donirali smo računala i igračke, kako bismo barem malo olakšali bolesničke dane najranjivijim mališanima.
  • Kada smo obilježili Otvoreni dan PPG-a 2019. godine, naši su učenici vrijedno pripremili razne rukotvorine (ukrašene platnene torbe, majice, staklenke i straničnike) koje su prodavali u kreativnoj učionici. Novinarska grupa je izdala 13. izdanje školskog časopisa PPG Times: Ljubav, koji se također mogao tom prilikom kupiti za simboličnu cijenu. Sva sredstva koja smo prikupili donirali smo udruzi Crveni nosovi čiji je cilj uz pomoć humora pomoći oboljelima u bolnicama, posebice najmlađim pacijentima.
  • Tradicionalno, za vrijeme našeg božićnog druženja učenici i profesori se natječu u pripremi kolača. Pri tom kolače prodajemo s plemenitim ciljem. Naime, sva sredstva koja prikupimo doniramo. Slaveći Božić i blagdane 2019. godine, odlučili ponovno pomoći ustanovi Mali dom čija je svrha podrška djeci s višestrukim teškoćama i oštećenjima vida. Uz fine kolače prodavali smo i mnoge dekorativne i uporabne predmente koje su marljive ruke naše kreativne grupe izrađivale i ukrašavale s prof. Renatom Kostanjevec tijekom školske godine.
  • Jako nas veseli što su se tom prilikom u tolikom broju posebno uključili naši učenici, njihovi roditelji, bivši učenici i prijatelji škole u prodaju kolača i rukotvorina te smo prikupili sredstva kao niti jedne godine do sada! Sve kolače koje nismo prodali, nakon sajma odnijeli smo u Caritativnu pučku kuhinju Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga i barem malo razveselili njezine štićenike.
  • Proveli smo još tri akcije za pomoć štićenicima pučke kuhinje: u prosincu 2019. godine smo prikupljali namirnice duljega roka trajanja i donje rublje, a u veljači 2020. sredstva kojima smo kupili veliki broj kompleta donjeg rublja i čarapa. Ponovno smo prikupljali namirnice u studenome 2020. godine.
  • U studenome 2020. godine prikupljali smo i namirnice duljeg roka trajanja te higijenske potrepštine za zagrebačke beskućnike.
  • U prosincu 2020. godine orgaizirali smo humanitarnu akciju za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Tom smo prilikom prikupljali hranu i higijenske potrepštine za malene bolesnike.
  • Nakon razornih potresa u Baniji, učenici i profesori PPG-a su se udružili te pomogli jednoj obitelji Gline s djecom čiji je dom stradao. Oni trenutno žive u kontejneru, a uz prikupljanje novčanih sredstava, obitelji smo donirali namirnice dužeg roka trajanja te higijenske potrepštine.