PPG humanitarno

Već dugi niz godina PPG-ovci nesebično pomažu one kojima je pomoć najpotrebnija. U školi smo proveli mnoge humanitarne akcije za mnoge institucije i udruge, a pri tom smo ponosno gledali na naše učenike koji su spremno darivali one ugrožene.

Predanim humanitarnim radom osnovana je i PPG humanitarna grupa u školskoj godini 2020./2021., koja i danas više puta godišnje organizira humanitarne akcije. Hvala i vama, dragi roditelji, što ste nam pomogli u akcijama!

Naše humanitarne akcije:

 • Za Uskrs smo ponovno odlučili razveseliti korisnike Doma za starije osobe centar te smo im pripremili uskršnje ukrase i male slatke darove, od srca.
 • Zadnjeg dana prvog polugodišta, 23. prosinca, u našoj se školi održalo božićno druženje u sklopu kojeg su učenici sami radili božićne kolače te ih prodavali. Prikupljeni novac od prodaje iskoristili smo za nabavku donjeg rublja za štićenike Caritativne pučke kuhinje, a sve kolače koje nismo prodali odnijeli smo u samu pučku kuhinju u Gundulićevoj ulici. Hvala svima koji su kupili kolače jer smo ove godine oborili rekord i prikupili 5700 kn!
  Vrijedni humanitarci odnijeli su prikupljeno rublje u Caritativnu pučku kuhinju. Dočekala ih je glavna sestra Tihomira i zahvalila se na mnogobrojnim donacijama, koje će sigurno biti od velike pomoćni korisnicima.
 • U prosincu smo htjeli obradovati mališane slabijeg imovinskog statusa OŠ Glina, područna škola Maja. Svaki je razred odlučio razveseliti troje učenika, za koje su pripremili prigodne poklone iskrojene baš po njihovim željama. Potrudili su se i sve darove lijepo zamotali te su sami izradili čestitke.  Zahvaljujući gospodinu Siniši Fresslu (roditelju našeg učenika), u humanitarnu akciju PPG-a uključio se i DVD Klinča sela, čiji je glavni zapovjednik Tihomir Gvozdanović našim humanitarcima osigurao prijevoz kombijem do Gline. Predstavnici humanitarne grupe su s prof. Elmom Kerić poklone predali mališanima područne škole Maja u dirljivom susretu. S njima su proveli prijepodne, družili su se, razgovarali o svemu što su mališani smatrali zanimljivim, igrali graničara i pjevali božićne pjesme.
 • Istovremeno, naši su učenici izrađivali ukrase za bor kojima su htjeli razveselili umirovljenike, zajedno s prigodnim poklonima, poput knjiga, čokolada i kave. Učenici su posjetili Dom za starije centar u Klaićevoj ulici, zajedno sa štićenicima ukrasili njihov bor te se podružili s njima.
 • Učenici i djelatnici naše škole u studenome su prikupljali namirnice duljeg roka trajanja i higijenske potrepštine za beskućnike – štićenike Caritativne pučke kuhinje Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga.  Svaki četvrtak grupa naših volontera dolazi pomoći u dijeljenju ručkova te pospremanju.
 • Početkom školske godine 2022./2023. humanitarci su prikupljali slikovnice i bojanke za djecu koja borave u KBC-u Zagreb.
 • Humanitarna akcija za pomoć Ukrajincima: Učenici su organizirano kupili namirnice, higijenske potrepštine i potrebne stvari za djecu prema popisu Crvenog križa te ih dostavili Crvenom križu.
 • Zaključili smo prvo polugodište školske godine 2021./2022. humanitarnim sajmom. Učenici su se natjecali u pripremi božićnih kolača, koje su prodali. Novce koje smo skupili iskoristili smo za kupnju donjeg rublja za beskućnike – štićenike Caritativne pučke kuhinje. Njima smo ujedno i odnijeli kolače koje nismo prodali na božićnom sajmu.
 • Humanitarna grupa PPG-a prošlu je godinu završila akcijom darivanja mališana iz Osnovne škole Glina (područna škola Maja). Svaki je razred odlučio razveseliti troje učenika, za koje su pripremili prigodne poklone iskrojene baš po njihovim željama. Potrudili su se i sve darove lijepo zamotali te su sami izradili čestitke. Jako smo ponosni na naše učenike (i vas, roditelje) jer smo prikupili znatno više darova od onih koji su se našli na popisu želja. Predstavnici humanitarne grupe su s prof. Elmom Kerić i prof. Marijem Božurićem poklone predali učenicima iz Gline u dirljivom susretu.
 • U studenome 2021. prikupljali smo donacije za beskućnike – štićenike Caritativne pučke kuhinje Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga: namirnice duljeg roka trajanja i higijenske potrepštine kao što su riža, tjestenina, brašno, šećer, ulje, ocat, pašteta, sol, Vegeta, rajčica u tubi, grah u rinfuzi – ne u limenkama, vakumirane kobasice za kuhanje, vakumirana slanina, kiseli kupus i repa, kekse, vakumirani sir, vakumirane salame, deterdžent za rublje i posuđe, sapun, šampon, ulošci, WC papir, vlažne maramice, dezodorans i sl.
 • Zadnjih mjesec dana nastave ŠG 2020./2021. humanitarna grupa PPG-a uključila se u hvalevrijednu akciju skupljanja plišanih igračaka za djecu na pedijatri bolnice Rebro. Radi se o akciji koju je pokrenula sestra KBC-a Zagreb Bernardica Pavlić Pračić, a putem kojeg svaki mališan koji dođe na pregled u dobije na poklon plišanu igračku.
 • Nakon razornih potresa u Baniji, učenici i profesori PPG-a su se udružili te pomogli jednoj obitelji Gline s djecom čiji je dom stradao. Oni trenutno žive u kontejneru, a uz prikupljanje novčanih sredstava, obitelji smo donirali namirnice dužeg roka trajanja te higijenske potrepštine.
 • U prosincu 2020. godine organizirali smo humanitarnu akciju za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Tom smo prilikom prikupljali hranu i higijenske potrepštine za malene bolesnike.
 • U studenome 2020. godine prikupljali smo i namirnice duljeg roka trajanja te higijenske potrepštine za zagrebačke beskućnike.
 • Proveli smo još tri akcije za pomoć štićenicima pučke kuhinje: u prosincu 2019. godine smo prikupljali namirnice duljega roka trajanja i donje rublje, a u veljači 2020. sredstva kojima smo kupili veliki broj kompleta donjeg rublja i čarapa. Ponovno smo prikupljali namirnice u studenome 2020. godine.
 • Jako nas veseli što su se tom prilikom u tolikom broju posebno uključili naši učenici, njihovi roditelji, bivši učenici i prijatelji škole u prodaju kolača i rukotvorina te smo prikupili sredstva kao niti jedne godine do sada! Sve kolače koje nismo prodali, nakon sajma odnijeli smo u Caritativnu pučku kuhinju Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga i barem malo razveselili njezine štićenike.
 • Tradicionalno, za vrijeme našeg božićnog druženja učenici i profesori se natječu u pripremi kolača. Pri tom kolače prodajemo s plemenitim ciljem. Naime, sva sredstva koja prikupimo doniramo. Slaveći Božić i blagdane 2019. godine, odlučili ponovno pomoći ustanovi Mali dom čija je svrha podrška djeci s višestrukim teškoćama i oštećenjima vida. Uz fine kolače prodavali smo i mnoge dekorativne i uporabne predmente koje su marljive ruke naše kreativne grupe izrađivale i ukrašavale s prof. Renatom Kostanjevec tijekom školske godine.
 • Kada smo obilježili Otvoreni dan PPG-a 2019. godine, naši su učenici vrijedno pripremili razne rukotvorine (ukrašene platnene torbe, majice, staklenke i straničnike) koje su prodavali u kreativnoj učionici. Novinarska grupa je izdala 13. izdanje školskog časopisa PPG Times: Ljubav, koji se također mogao tom prilikom kupiti za simboličnu cijenu. Sva sredstva koja smo prikupili donirali smo udruzi Crveni nosovi čiji je cilj uz pomoć humora pomoći oboljelima u bolnicama, posebice najmlađim pacijentima.
 • Pedijatrijskom odjelu KBC-a Sestre milosrdnice donirali smo računala i igračke, kako bismo barem malo olakšali bolesničke dane najranjivijim mališanima.
 • Razveselili smo štićenike u Centru Prekrižje u Zagrebu za Božić loptama, školskim priborom, higijenskim potrepštinama i igračkama.
 • Prikupljali smo odjeću i igračke za organizaciju Veselih Djedova Božićnjaka.