Od sljedećeg tjedna se u PPG-u razvijamo emotivno, kognitivno i svjesno, prakticirajući mindfulness. Riječ je o novoj izvannastavnoj aktivnosti koju vode psihologinje privatne psihološke prakse KBT opcija Lejla Talić, mag. psych. i Danica Ergovac, mag. psych.

Mindfulness ili svjesna pažnja je svjesnost koja se razvija dok obraćamo pažnju na vlastita iskustva (senzacije u tijelu, misli, osjećaje…) ili događaje oko nas (mirise, zvukove, predmete koje vidimo…). Sve s namjerom da budemo prisutni u sadašnjem trenutku.

Razvijanjem svjesne pažnje vježbamo kako biti u potpunosti prisutni u svom životu onda kada se on zapravo događa (upravo sada) umjesto da ga provodimo stalno razmišljajući o prošlim događajima ili brinući se o mogućim situacijama u budućnosti. Ovom vještinom možemo pozitivno utjecati na naš kognitivni i emocionalni razvoj, ovladati stresom i panikom, te poboljšati koncentraciju, što je vrlo korisno za učenike. Treningom svjesne pažnje lakše stavljamo fokus na ono što nam je važno i uvježbavamo vještine nošenja s emocijama.

Zahvaljujući uvodnom predavanju koje su psihologinje KBT opcije održale u našoj školi, mnogi su se prvi put susreli s mindfulnessom, ali i zainteresirali za ovu izuzetnu vještinu. Mindfulness grupa će se sastajati ponedjeljkom u 15.40 sati. Veselimo se zajedničkom rastu s našim učenicima.