Eva Lukić

MATEMATIKA

Još od prvog razreda osnovne škole pokazivala sam podjednak interes za kazalištem i matematikom, a interes je za oba područja i danas isti.

Rođena sam 3.5.1988. godine u Slavonskom Brodu, a 1991. s obitelji sam preselila u Viroviticu, grad koji danas smatram svojim rodnim gradom, s obzirom da me uz njega vežu najranija sjećanja iz djetinjstva. Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici završila sam 2003. godine, a Prirodoslovno-matematičku gimnaziju Petra Preradovića 2007. godine. Nakon završetka srednje škole selim u Zagreb na studij, a Zagreb danas smatram svojim domom. Preddiplomski studij na PMF-u u Zagrebu, nastavnički smjer na Matematičkom odsjeku, upisala sam 2007. te završila 2013. godine. Nakon dvije godine pauze, 2015. upisujem diplomski studij istog smjera na istom odsjeku koji završavam 2019. godine.

Tijekom studija konstantno sam radila, uglavnom baveći se digitalnim marketingom, preciznije web dizajnom i društvenim mrežama. Zbog toga sam na Otvorenom učilištu Algebra 2017. godine završila program obrazovanja te stekla zvanje specijalistica digitalnog marketinga.

Još od prvog razreda osnovne škole pokazivala sam podjednak interes za kazalištem i matematikom, a interes je za oba područja i danas isti. Tako se danas i matematikom i kazalištem bavim i kroz digitalni marketing, suradnjom s različitim ustanovama u Zagrebu. Istaknula bih dugogodišnju suradnju s profesorom Tonijem Milunom na različitim projektima vezanim uz popularizaciju matematike.

U slobodno vrijeme volim rješavati križaljke, pogledati neku novu kazališnu predstavu, popiti dobru kavu, putovati…