Ivana Jerković

FIZIKA

Još kao dijete uvezivala sam imenike, igrala se škole, dijelila petice (ali i pokoje jedinice), te se u trenucima odabira smjera na fakultetu odlučujem prihvatiti onog što već dugi niz godina njegujem u sebi, a to je nastavnički smjer.

Rođena sam jednog divnog svibanjskog utorka 1989.godine u gradu na Bosutu. Tamo završavam svoje osnovnoškolsko obrazovanje te upisujem jednu od najstarijih Gimnazija u Hrvatskoj, smjer prirodoslovno-matematički. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja, odlučujem nastaviti prirodoslovnim putem te upisujem Odjel za fiziku na Sveučilištu u Osijeku. Još kao dijete uvezivala sam imenike, igrala se škole, dijelila petice (ali i pokoje jedinice), te se u trenucima odabira smjera na fakultetu odlučujem prihvatiti onog što već dugi niz godina njegujem u sebi, a to je nastavnički smjer.

U vrijeme pisanja diplomskog rada, radila sam kao zamjena na mjestu nastavnika fizike u bivšoj srednjoj školi. Biti i učenik i nastavnik u istim učionicama su trenuci koji se svakako pamte. Nakon diplome, velika želja, ljubav i prijatelji vode me u Zagreb, gdje kratko radim preko SOR-a, a nakon toga na poziv počinjem svoj rad kao zamjena nastavnika informatike u V. gimnaziji. No, zamjene su kratko trajale, jer od 2017.godine zaposlenik sam 3. gimnazije u Zagrebu.

U trenucima opuštanja, najčešće me možete vidjeti sa slušalicama u ušima i glazbom, za koju rado kažem da je neizostavni dio mene. Pitate li učenike, dugo vremena će proći dok pogode koja me to glazba opušta s obzirom na to da modne trendove ne pratim, pa se najčešće ugodno iznenade.

Još uvijek istražujem ljepote okolice, pa su vikendom na rasporedu šetnje, vožnje biciklom i slično.