Selena Brkić

HRVATSKI JEZIK, ETIKA – IZBORNI, GOVORNIŠTVO – IZBORNI

Želja mi je potaknuti svoje učenike da u slobodno vrijeme posegnu za dobrom knjigom umjesto za pametnim telefonom.

Rođena sam u Zagrebu. Nakon završetka opće gimnazije i srednje glazbene škole, upisala sam kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Već tijekom studija počela sam volontirati na internetskom portalu studentski.hr lektorirajući novinske tekstove, a moj trud i rad nagrađeni su i dvjema stipendijama za izvrsnost u studiju – Ministarstva znanosti i obrazovanja te Sveučilišta u Zagrebu. Iza sebe imam dugogodišnje iskustvo u lektoriranju raznih knjiga, priručnika, studentskih i učeničkih radova, a okušala sam se i u digitalnom marketingu. Nakon stručnog osposobljavanja u Gimnaziji Tituša Brezovačkog, od jeseni 2020. godine u Prvoj privatnoj gimnaziji predajem hrvatski jezik, etiku i govorništvo.

U svome radu na različite kreativne načine nastojim prenijeti učenicima ne samo znanje već i ljubav prema jeziku i književnosti, jer sam i ja danas profesorica zahvaljujući ljubavi i predanosti svoje profesorice hrvatskoga jezika. Želja mi je potaknuti svoje učenike da u slobodno vrijeme posegnu za dobrom knjigom umjesto za pametnim telefonom.

Osim književnosti i jezičnih zavrzlama, ljubiteljica sam mora, dobre hrane, putovanja i dugih šetnji sa svojim suprugom i četveronožnom najboljom prijateljicom, zlatnom retrivericom Amelie.