Svake godine krajem kolovoza slavimo dan osnutka naše škole kao prve privatne gimnazije u Republici Hrvatskoj. Okruženi dugogodišnjim profesorima i prijateljima škole, jednako kao i novijim pojačanjima, ove godine proslavili smo velikih 28 godina postojanja Prve privatne gimnazije s pravom javnosti. Među poznatim profesorskim licima posebno se istaknula osnivačica te prva i dugogodišnja ravnateljica naše škole, Jasenka Breitenfeld. Upravo zahvaljujući njenoj viziji, trudu i radu, Prva privatna gimnazija utrla je put hrvatskom privatnom školstvu i obrazovanju za 21. stoljeće.

U ugodnom i veselom društvu prisjetili smo se mnogih lijepih uspomena, smiješnih anegdota i velikih uspjeha koje smo kroz godine doživjeli, a najponosniji smo na činjenicu da je proslavu uveličalo nekoliko velikih godišnjica. Naime, i ravnateljica Maja Breitenfeld i profesorica hrvatskog jezika Renata Kostanjevec, ove su godine proslavile 25 godina u Prvoj privatnoj gimnaziji! Profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Ljiljanka Kordić proslavila je 17. godišnjicu u našoj školi, dok je profesor povijesti Zoran Kantolić obilježio 15 godina predavanja u PPG-u. Teško bi bilo zamisliti školu bez njihove vedrine, stručnosti i velikog entuzijazma prema svom poslu, zahvaljujući čemu nas i bivši učenici često i rado posjećuju.

Zahvaljujemo svim profesorima koji su do sada s nama dijelili zbornicu te s veseljem iščekujemo nove generacije učenika koji će odabrati našu školu.

Zavirite u našu fotogaleriju.