Što roditelji govore o PPG-u

Puno vam hvala na trudu, brizi, naporu, razumijevanju, dobroj volji i ljubavi s kojom vodite svoje učenike.

- Elica, majka učenika

Moram reći da je moja kćer koncentriranija, više radi i istražuje. Svakako su jako bitni i redoviti kontakti s profesorima i vidim da se voli uključiti u raspravu i postaviti pitanja.

- Ana, majka učenika

Po završetku ove godine (a i prvog polugodišta), koristim priliku za zahvaliti Vama (i cijelom PPG-u) na tome što se naš sin u školi osjeća dobro, nadahnuto čak. Vidimo na njemu da se (unatoč obavezama) u PPG-u stvarno dobro osjeća, kako se i treba osjećati mladi čovjek koji traži svoje mjesto pod suncem i nosi se s tim brojnim izazovima (i učenja i odrastanja).

“Pratimo ga”, kako svakodnevnim razgovorima, tako i preko e-dnevnika (kojeg svakodnevno provjeravamo), a nastojat ćemo se i češće osobno “pojaviti” u školi. Veseli nas čitati lijepe zabilješke o našem sinu i ponosni smo.

Z. ima sreću biti (i učiti) u poticajnom, prijateljskom okruženju i nadamo se da će i nadalje to “bezočno iskorištavati” i napredovati.
Želimo vam svako dobro u predstojećoj godini.

- Irena, majka učenika

PPG puno ulaže u znanje i razvoj svojih učenika i ovim putem želim podijeliti s Vama radost uspjeha moje kćeri – nekadašnje učenice PPG-a, a sada uspješne studentice 1. godine matematike na PMF-u. Nastavnici PPG-a mogu biti ponosni na visoke rezultate svojih učenika na fakultetima  jer je to još jedan dokaz da rade kvalitetno, predano, da gimnazijski program (za koji i stručni krugovi tvrde da ima puno nedostataka) prilagode učeniku i kao takvog ga prezentiraju. Pratim vašu aktivnost, puno putujete (sto je učenicima jako zabavno) i pri tome provodite edukaciju, znate zainteresirati učenike i tamo nikad nije monotono a učenje nije “tlaka”. Moja kći se uvijek rado prisjeti najljepših gimnazijskih dana u PPG-u, profesora koji su stalno prijateljski raspoloženi i spremni pomoći (podrška je najvažnija stvar u životu mlade osobe) i odlaska u školu s radošću. Vi ste bili i ostali “PRVI”! Dobro je da postojite!

Svima vama želim puno uspjeha u radu, učenicima visoke rezultate, a roditeljima školovanje njihove djece na visokoj razini i bez stresa!

- Danica, majka učenice

PPG je škola koja svakog svog učenika dobro pozna, svakom posveti vrijeme i podržava interes i razvoj učenika i u smislu stjecanja znanja i u izgradnji mladih kao osobe. Sa svakim nastavnikom i učenik i roditelj može porazgovarati, dobiti izuzetno koristan savjet – jer je uvijek temeljen i na stručnosti nastavnika i na dobrom poznavanju svakog učenika.

Pohađajući Prvu privatnu gimnaziju naš je sin značajno proširio svoje horizonte – kroz zanimljiva putovanja, posjete brojnim i različitim događajima u gradu, predavanja koja su organizirana u školi, te brojne slobodne aktivnosti koje je škola ponudila. Razrednica, profesorica Nušinović, bila je našem sinu i njegovim kolegama iz razreda puno više od profesora i razrednika – bila je i ostala njihov prijatelj, vjerojatno jedan od najboljih koje će steći u životu.

Posebno smo zahvalni ravnateljici, gospođi Maji Breitenfeld, koja je uvijek preciznim i pravodobnim reakcijama vraćala učenike na zacrtani put – kad god bi se možda neke stranputice učinile privlačne.

PPG je škola velikog srca kojoj je do svakog svog učenika iskreno stalo.

- Irena, majka učenice

Zašto baš vi?

Iz današnje perspektive kao roditelj djeteta koje je završilo Prvu privatnu gimnaziju sa sigurnošću mogu reći da je razloga više zašto ste to bili vi:

Moj prvi susret s ravnateljicom Prve privatne gimnazije možda je bio i presudan u mojoj odluci da vama poklonim povjerenje i odgoj mog djeteta. I sad se sjećam svake izgovorene riječi, svakog savjeta i riječi ohrabrenja na našem prvom susretu. Moja odluka se pokazala kao ispravna i vrlo sam vam zahvalna na svemu. Danas sam itekako svjesna činjenice da nudite puno više od državnih škola. Nudite obrazovanje za 21. stoljeće, individualni pristup učeniku.

Vrijeme koje provedu u školi je kvalitetno utrošeno vrijeme na usvajanju novih znanja i spoznaja kroz praktične primjere, druženja s razrednikom, gdje uz zajednički obrok iskoristi se i vrijeme za razgovor o problemima u razredu, ali i ljubazni profesori koji su uvijek tu da pruže savjet ili dobronamjernu kritiku. Prepoznajete afinitete djece i njegujete ih, te potičete da budu još bolji u onome što vole.

Putovanja koja organizirate s djecom su ujedno i terenska nastava, druženje i spoznaje iz sasvim jednog drugog kuta. Ono što me se najviše dojmilo jeste njegovanje i poticanje kritičkog promišljanja u svim segmentima njihovog odgoja i obrazovanja.

Njegovanje opće kulture kao temelj zdrave ličnosti i svega onog što je osnova da dijete izraste u zdravu i kvalitetnu ličnost, sposobnu da samostalno donosi odluke koje su najbolje za njega. Toliko profesionalnosti ali i one topline koja potiče zajedništvo te ih tjera da budu bolji ljudi, ja nisam srela u drugim školama (napominjem da imam još djece).

Plaćanje instrukcija, pripreme za polaganje mature, koje nama roditeljima uvijek pričinjavaju dodatne troškove za djecu iz vaše škole bilo je nepotrebno, jer to je zadaća predmetnih nastavnika da dodatno rade sa djecom u cilju što boljeg savladavanja gradiva, te uspješnog polaganja mature.

Vaši učenici danas su cijenjeni građani, ljekari, arhitekte, profesori što dodatno daje potvrdu da ste na dobrom putu.

Ja  vam od srca želim što više sretne djece i zadovoljnih roditelja!

- Jasmina, majka učenice

Želim da još dugo, dugo trajate te da u dobrom ozračju i s puno ljubavi i entuzijazma prenosite svoja znanja i iskustva budućim generacijama i postižete visoke rezultate.

- Sanja, majka učenika

I hvala još jednom na svom Vašem trudu da sve u školi u ova čudna vremena funkcionira čim bolje. Vidimo i cijenimo sav taj Vaš trud i moramo reći da stvarno uspijevate u tome :).

- Branimir, otac učenika

Bisere znanja i truda koje Vi i Vasi profesori nesebično poklanjaju svim učenicima vrijede svake pažnje i pohvale i vrijedni su za one koji ih hoće i žele pokupiti. Samo nastavite tako raditi, imate izvrstan kadar i za one koji žele raditi i učiti pravi ste izbor!

- Anita, majka učenice

Moram naglasiti da sam kao roditelj prezadovoljna načinom organizacije nastave škole.

- Ivana, majka učenice

Htjela bih se zahvaliti na velikom trudu koji su svi profesori PPG-a uložili da bi omogućili što bolje prenošenje znanja učenicima.

- Nataša, majka učenika