Imali smo čast drugi put za redom sudjelovati na međunarodnoj konferenciji UGEN (United Global Education Network) kao predavači.
UGEN je globalna mreža škola diljem svijeta s ciljem spajanja učenika, širenja vidika, razumijevanja različitih kultura i podupiranja razvoja obrazovnih mogućnosti s naglaskom na globalnu odgovornost. Tema konferencije bila je „Što je novo normalno? – Nova pedagoška renesansa?“, a naš je školski psiholog, prof. Bruno Bencarić, kao pozvani predavač predstavio kako smo u Prvoj privatnoj gimnaziji prebrodili izazovno vrijeme pandemije. Govorio je o promjeni školske prakse u novom normalnom, odabiru metoda u obrazovanju te sve većoj ulozi razrednika, a sve za dobrobit učenika.
Konferenciju su organizirale naša partner-škola, gimnazija Rysensteen iz Kopenhagena i St. Mark`s School iz Phladelphije, a sudionici su škole iz svih dijelova svijeta.
Zavirite u našu fotogaleriju.
Na prošlogodišnjoj konferenciji ravnateljica Maja Breitenfeld predstavila je interdisciplinarne sate i interdisciplinarne dane Prve privatne gimnazije. Naš pristup nastavi pohvaljen je kao primjer dobre prakse.