Od 11. do 13. prosinca ove godine, naša mlada profesorica engleskog jezika, Dora Cecelja, sudjelovat će na ponovnom susretu profesora u sklopu antikorupcijskog seminara u organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država. Taj susret, koji će se održati u Beogradu, bit će kruna projekta “Integrity: it starts with me” koji je započeo ljetos u srpnju petodnevnim druženjem profesora iz Hrvatske i Srbije na radionici u termama Jezerčica.
U sklopu radionice prof.Cecelja prošla je mnogo edukativnih programa i predavanja te razmijenila iskustva s kolegama iz Hrvatske i susjedstva. Učenici koji su sudjelovali na radionici izradili su vlastiti etički kodeks, u kojem su obećali boriti se protiv one vrste korupcije koja započinje u školskim klupama i kasnije često eskalira u ozbiljnije oblike: prepisivanje i plagiranje.
I učenici Prve privatne gimnazije izradit će vlastiti etički kodeks, učiti o oblicima korupcije u sklopu nastave engleskog jezika te sudjelovati u digitalnom natjecanju za srednjoškolce na temu borbe protiv korupcije. Samo natjecanje bit će raspisano početkom studenog, a radovi će se prikupljati do kraja mjeseca i na koncu prezentirati na konferenciji.
Ponosni smo i uzbuđeni zbog jedinstvene prilike da naučimo o ovoj velikoj društvenoj pošasti, načinima njenog suzbijanja i važnosti obrazovanja u oblikovanju našeg mentaliteta i morala.