Svjetski dan knjige obilježava se 3. travnja, no mnogi zaborave na Dan hrvatske književnosti, 22. travnja, kad je Marko Marulić davne 1501. dovršio svoju “Juditu”. Tim povodom, trećaši su na satu hrvatskogjezika prof. Renate Kostanjevec u spomen velikom hrvatskom pjesniku Vladimiru Vidriću pročitali i oslikali njegovu pjesmu “Dva pejzaža”.

Svjetski dan knjige (Welttag des Buches) obilježili smo i na satu njemačkog jezika prof. Antonije Nušinović. Učenici su prvo čitali citate iz poznatih romana i spajali ih s naslovima, a zatim odigrali Kahoot kviz o svjetskim klasicima i sve to – naravno – na njemačkom.

Svjetski dan knjige nismo propustili obilježiti ni na engleskom. Prof. Lea Hlad s učenicima je raspravljala o važnosti čitanja, te razlikama prilikom čitanja na stranom i materinjem jeziku. Na kraju su učenici predstavil najdraže knjige i objasnili razloge. Prof. Dora Cecelja učenicima je dala da ispune profil najdraže knjige, uz najdraži trenutak i citat. Sigurni smo da će svi primjeri poslužiti kao odlične preporuke. Slobodno zavirite u našu fotogaleriju i inspirirajte se.