Sastojci
1  veliko pakiranje piškota
500 g mascarpone sira
1  pakiranje čokoladnog petit keksa
3 dcl instant kave
200 g čokolade za kuhanje
2 vrećice vanilin šećer
4 žumanjka
5 žlica šećera
4 dcl slatkog vrhnja
malo maraskina ili amaretta
malo ruma

Priprema
1. Sat vremena prije pripreme skuhati 3 dcl instant kave (zašećerene). Kada se ohladi dodati malo ruma i maraskina.

2. Na pari izraditi 4 žumanjka, 2 vanilije šećera i 5 žlica šećera. Kad se žumanjci izrade na pari dodati čokoladu. Skinuti s vatre i sve skupa izraditi mikserom. Zatim dodati sir mascarpone, malo ruma i maraskina te ponovno izmutiti mikserom. Na kraju umiješati umućeno slatko vrhnje.

3. Najprije složiti red keksa namočenog u kavi. Zatim 1/3 kreme. Nakon toga složiti piškote koje smo s jedne strane namočili u  kavu te premazati 1/3 kreme. Ponoviti red piškota i kreme.

Kolač posuti kakaom u prahu i u slast!