Kao veliki zaljubljenik u fotografiju, izlagao je radove na izložbama već u gimnaziji, pa nikoga nije začudilo kada je s lakoćom upisao studij snimanja na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Naš dragi Tomislav Sutlar, koji je maturirao prije samo 5 godina, od prvog dana bio je dobra duša razreda, kojeg svi pamtimo kao dragu, pristojnu i izrazito kreativnu mladu osobu zaraznog osmjeha. Kao veliki zaljubljenik u fotografiju, izlagao je radove na izložbama već u gimnaziji, pa nikoga nije začudilo kada je s lakoćom upisao studij snimanja na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Tomislav je kroz studij pohađao nekoliko inozemnih radionica i festivala, te sudjelovao u nizu filmskih projekata. Uskoro će postati magistar filmskog i video snimanja pa mu želimo mnogo uspjeha u budućoj karijeri.

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Uglavnom su mi u sjećanju najviše ostali dragi kolege iz razreda , profesori te dosta velik broj školskih izleta i nastava na putu, dani otvorenih vrata te početak škole u 8:50, a ne u 8:00, haha :D.

2. Što bi istaknuo kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Smatram da je najveća prednost mali broj učenika u razredu, pa je odnos između učenika i profesora dosta individualan, te je puno lakše pratiti gradivo. Postojalo je tu i mnogo dodatnih sati i priprema za ispite zbog kojih sam puno više učio u školi nego doma.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirao?

Nakon što sam maturirao,uspio sam proći prijemni na Studiuj snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Nakon 3 godine školovanja tamo, završio sam preddiplomski studij te sam upisao diplomski studij Filmskog i video snimanja. Trenutno mi je samo preostao diplomski ispit do titule magistra umjetnosti, akademskog snimatelja. Uz faks sam dosta radio sa strane, pohađao sam mnoge radionice diljem Europe, radio na mnogim filmovima i reklamama kao direktor fotografije i asistent, te se trenutno polako probijam i pokušavam što više snimati.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Nisam baš puno razmišljao o tome, ali možda to što sam trenutno vrlo blizu završetku faksa u ovim godinama, u što prije par godina nisam bio uvjeren da će se dogoditi…

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Što se toga tiče, nemam nekih velikih planova, jedino se nadam da ću i dalje uživati u tome što radim, da ću što više snimati i putovati, te biti okružen prijateljima i kolegama. Veselim se daljnjim zanimljivim projektima te tome što u ovom poslu niti jedan dan nije isti.

6. Što te najviše veseli?

Najviše me veseli biti na ili u blizini mora :D

7. Što bi ti poručio/savjetovao našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Čuvajte se :D Budite marljivi i nikad ne propuštajte pružene prilike. I pamet u glavu!