• 1 kompot od višanja bez koštica
  • 30 dkg brašna
  • 20 dkg šećera
  • 3 jaja
  • 2 dcl ulja
  • 2 dcl mlijeka
  • 1 vanili šećer
  • ½ praška za pecivo
  • korica jednog limuna

Oba šećera i jaja izmiješati mikserom dok ne postanu pjenasti. Dodati brašno i prašak za pecivo te ponovno izmiješati. Dodati ulje pa zatim mlijeko neprestano miješajući. Na kraju dodati koricu od limuna. Kalup za tortu premazati maslacem te smjesu uliti u kalup.

Višnje iz kompota ocijediti, a sok sačuvati posebno. Višnje poslagati ravnomjerno po površini tijesta u kalupu.

Peći na 180 0C 40 minuta. Provjeriti štapićem (čačkalicom) da li je tijesto pečeno. Ukoliko na štapiću nema tragova tijesta, torta je pečena. Ukoliko ima, potrebno je peći još 5-10 min.

Vruću pečenu tortu preliti sokom od višanja iz kompota. Ohladiti, izvaditi i servirati. Prije serviranja, posipati šećerom u prahu.

(Postoji i čokoladna verzija u kojoj se približno 5 dkg brašna zamijeni s čokoladom u prahu ili kakaom. Sve ostalo je isto.)

Dobar tek!