Biskvit
100 ml ulja
100 ml vode
20 grama kakao praha
5 jaja
100 grama šećera u prahu
100 grama šećera
150 grama brašna oštrog
na vrh noža praška za pecivo
Priprema biskvita:
Vodu i ulje staviti na vatru čim zakuha skloniti sa vatre i umiješati i kakao prah, intenzivno promiješati i ostaviti da se ohladi. U jednoj posudi dobro umutiti: žumanjke sa šećerom u prahu a u drugoj posudi bjelanjke sa kristal šećerom. Lagano spojiti obje smjese i dodati ohlađenu smjesu ulja, vode i kakaa. Zatim lagano dodati brašno koje ste prethodno prosijali 3 puta (to je najteži dio). Biskvit peći ili u kalupu za torte ili u većem kalupu za izrezivanje tortica ili za roladu. Peče se na 180 stupnjeva Celzijusa dvadesetak minuta.
Krema:
2 cijela jaja
3 žumanjka
4 žlice šećera
Kuhati na pari dok se ne zgusne. U ohlađeno dodati grilaž od lješnjaka i izrađeni maslac (250 grama).
Grilaž:
Tostirane lješnjake očistiti i grubo istući. Od 6 žlica šećera napraviti karamel i u isti dodati stučene lješnjake, izliti papir za pečenje da se ohladi. Polovinu samljeti, a polovinu istući batom i dodati u gornju kremu.
Preljev:
Vrhnje za šlag zakuhati i preliti preko čokolade. Kad se čokolada otopi preliti preko torte.
Bijela Krema (nema je u izvornom receptu):
100 grama otopljene (na pari) bijele čokolade umiješati u 100 grama mascarponea. Sve umiješati u šlag napravljen od 100 ml vrhnja za šlag.