S ponosom i veseljem pratimo sve uspjehe PPG-ovaca, pa tako i njihove sportske aktivnosti. Odlučili smo predstaviti vam neke od naših učenika i njihove talente “izvan učionice”.

Vito je učenik 3.b razreda Prve privatne gimnazije i trenira tenis. Upoznajte ga u našem kratkom razgovoru.

Kojim se sportom baviš i u kojem klubu treniraš?

Bavim se tenisom „od malih nogu“, od moje četvrte godine. Treniram u teniskim klubu Top Spin.

Što te privuklo tom sportu?

Sve je počelo na način da sam gledajući tenisače kako igraju na turnirima i natječu se, htio biti kao i oni. A tenis mi je privukao pozornost jer mi je cijela obitelj u tenisu. Uz to, sviđa mi se tenis kao sport. Igrač je sam na terenu, ne ovisi ni o kome drugom, kao što mu i nitko drugi ne može pomoći.

Koliko često treniraš? Koji su tvoji najveći sportski uspjesi?

Teniske treninge imam svaki dan osim nedjelje, a nekoliko puta tjedno imam i kondicijske treninge. Igram i turnire, ali to baš nije lagano uskladiti sa školskim obavezama. Lakše je za vrijeme praznika, pogotovo po ljeti i tada nekad igram i nekoliko turnira za redom.

Što je najbolje što ti se dogodilo zbog tenisa?

Tenis mi je pomogao da shvatim što je borba, da se ne smije odustajati do kraja, sve dok nije gotovo. Na jednom mojem teniskom meču na turniru ozlijedio sam nokat i zakrvario cijelo stopalo. To nisam odmah vidio i, iako je to bila neugodna bol, mislio sam da to nije ništa strašno pa sam ignorirao bol i na kraju pobijedio. Tek nakon meča kada sam skinuo tenisicu i vidio ranu, shvatio sam da je to ipak ozbiljna ozljeda.

Koliko ti znači treniranje u tvom klubu?

Treniranje u klubu mi je jedna od važnih stvari u životu, tu sam stekao puno prijatelja s kojim se družim i izvan teniskih terena.

Kome bi preporučio tenis?

Tenis bih preporučio onima koji žele postići velike stvari u sportu, onima koji su mentalno i fizički izdržljivi. Jer za uspjeh u tenisu treba i mentalna i fizička snaga.

Hoćeš li se nastaviti baviti tenisom? Kako vidiš svoju budućnost?

Nastavit ću se baviti s tenisom i vidjet ću gdje će me dovesti.