Skip links
Digitalni učenički inkubator: PPG je četvrta najinovativnija škola u Hrvatskoj! PPG prva privatna gimnazija zagreb

Digitalni učenički inkubator: PPG je četvrta najinovativnija škola u Hrvatskoj!

Proglašeni smo četvrtom najinovativnijom školom u Republici Hrvatskoj u sklopu projekta Digitalni učenički inkubator!

Riječ je o online projektu osmišljenom kako bi potaknuo učenike na kreativno promišljanje i angažirao ih oko osmišljavanja ideja i razvoja vlastitih projekata. Ovaj projekt stimulira poduzetnički duh, promovira timski rad i zajedništvo unutar razreda te omogućuje učenicima da pokažu proaktivnost i odgovornost u izvannastavnim aktivnostima. U Digitalnom inkubatoru učenici vode glavnu riječ – sami osmišljavaju svoj projekt, razrađuju ga i ostvaruju. Mentori su tu kako bi ih vodili i nadzirali, a učenici sve rade sami.

Učenici su se podijelili u tri različita tima i razvili tri zasebna školska projekta. Pod vodstvom prof. Selene Brkić, šestero učenika iz 1.b razreda (Kiara, Katarina, Jolanda, Zita, Roko i Marko) prepoznalo je izazove s kojima se susreću njihovi vršnjaci kada je u pitanju zdrava prehrana i konzumiranje brze hrane te su osmislili projekt “Hrana za život”. Cilj im je bila izrada aplikacije kojom bi se među mladima promovirala zdrava prehrana, ali i zdrav životni stil. Na njoj bi svakodnevno bili dostupni zdravi i brzi recepti koje svaki tinejdžer može pripremiti samostalno kod kuće kao alternativu brzoj i nezdravoj hrani.

Učenici 3.a i 3.b razreda (Dora, Lea, Kyla, Mara i Marko iz 3.a te Lara i Ana iz 3.b) pod vodstvom prof. Zorana Maljevca sudjelovali su s temom izrade internetske stranice usmjerene na volontiranje. Stranica bi pružila sve informacije onima koji su zainteresirani za ovu aktivnost, mogućnost volontiranja s obzirom na dob, mjesto prebivališta/boravišta i vrstu volontiranja te bi olakšala i ubrzala proces pružanja pomoći onima kojima je u tom trenu ona najpotrebnija.

Učenici 1.a i 2.a razreda (Mia, Yuyao, Lucia, Paola, Helena i Asija iz 1.a te Luka M., Anja, Luka Š. i Judita iz 2.a) oformili su tim pod nazivom Boomerang. Osvijestivši problematiku koja se javlja u prijelaznim fazama formalne edukacije, moguće rješenje ponudili su u aplikaciji „psaze“ – prvoj svemogućoj aplikaciji za edukaciju. Njen bi sadržaj pružao pomoć i podršku zabrinutim i neodlučnim učenicima osnovnih i srednjih škola vodeći ih korak po korak na obrazovnom putu.

Svoje projekte je prijavilo 1900 učenika iz više od 160 škola i 80 mjesta, stoga smo izuzetno ponosni na naše učenike koji su sudjelovali u ovom projektu. Čestitamo svim natjecateljima i njihovim mentorima!